Θέρμανση με πέλλετ στη Θεσσαλονίκη: Οι πιο οικονομικές προτάσεις

Η θέρμανση με πέλλετ, ειδικά σε πιο βόρειες περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, είναι πολύ αποτελεσματική λύση, με μεγάλη θερμαντική απόδοση για κάθε μικρό ή μεγάλο χώρο.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που όλο και περισσότερες χώρες της βόρειας Ευρώπης και του Καναδά, έχουν στραφεί στο πέλλετ τα τελευταία χρόνια, για τη θέρμανση, όχι μόνο σπιτιών αλλά και επιχειρήσεων.

Αν λοιπόν μένετε κι εσείς στη Θεσσαλονίκη ή και ακόμα πιο βόρεια, είναι μία καλή ευκαιρία φέτος το χειμώνα να εξοικονομήσετε χρήματα και να ζεσταθείτε αποτελεσματικά επιλέγοντας θέρμανση με πέλλετ.

Γιατί σας συμφέρει; Οι λόγοι να το επιλέξετε για το χώρο σας είναι πολλοί!

  • Είναι εξαιρετικά αποδοτικό: Ένας τόνος συσσωματώματα ξύλου ισοδυναμεί σε θερμαντική απόδοση με δύο μεγάλα βαρέλια πετρελαίου. Συγκεκριμένα η άμεση θερμική μετατροπή των πέλλετ έχει βαθμό απόδοσης της τάξης του 80%.
  • Αγαπάει το περιβάλλον και μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα του κτιρίου. Συκεκριμένα, οι σόμπες πέλλετ έχουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές σωματιδίων λόγω της υψηλής αποδοτικότητας καύσης τους και της πυκνότητας του καυσίμου. Επιπλέον κάθε τόνος πέλλετ που χρησιμοποιείται αντί για πετρέλαιο μειώνει τις εκπομπές CO2 κατά περίπου 1,5 τόνο.
  • Η αγορά του πέλλετ κοστίζει λιγότερο απ’ όσο κοστίζουν τα ροκανίδια ξύλων.
  • Είναι μία εύκολα ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, καθώς παράγεται από υπολείμματα ξύλου που θα απορρίπτονταν έτσι κι αλλιώς.
  • Ακριβώς επειδή είναι εύκολο να βρεθεί και να ανανεωθεί το πέλλετ είναι και εξαιρετικά οικονομικό. Για την ακρίβεια έχει αναλογία ενέργειας σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα 12 προς 1.

Τώρα που αναλύσαμε τις ιδιότητες της χρήσης πέλλετ και τη σημασία τους για κάθε σύγχρονο νοικοκυριό, μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξετε τον τρόπο που επιλέγετε τη θέρμανση στο χώρο σας; Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Gk Energy () και βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πέλλετ στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς.