Θερμή η ανταπόκριση στις Σέρρες για την «Κοινωνική Σύμπραξη» υπέρ απόρων πολιτών της Π.Κ.Μ.

Θερμή η ανταπόκριση στις Σέρρες για την «Κοινωνική Σύμπραξη» υπέρ απόρων πολιτών της Π.Κ.Μ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ 3Υπό τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Π.Κ.Μ. Χάρη Αηδονόπουλο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 27.01.2015 συνάντηση εργασίας για την ενεργοποίηση της  «Κοινωνικής Σύμπραξης» που θα ασχοληθεί με τον σχεδιασμό  και την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής ενημέρωση προς όλους τους φορείς σχετικά με το ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν σ’ αυτή την προσπάθεια υποστήριξης απόρων συνανθρώπων μας . Παράλληλα δόθηκαν σαφείς οδηγίες ως προς τον τρόπο που ο κάθε φορέας θα συγκεντρώσει και θα υποβάλλει στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών τα στοιχεία συμπολιτών μας που πληρούν τις προϋποθέσεις ωφελείας από τις συγκεκριμένες δράσεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ 4Ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από όλους τους αρμόδιους φορείς που κλήθηκαν να συμμετάσχουν και παράλληλα επισήμανε τη βαρύτητα που δίνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε ζητήματα έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πολίτες  που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ 5«Σας ευχαριστούμε θερμά για την ανταπόκριση, είμαστε σίγουροι πως όλοι μαζί θα ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα στις διαδικασίες που προβλέπονται , ώστε να υπάρξει παροχή βοήθειας προς πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών που έχουν πραγματικά πολύ μεγάλη ανάγκη» δήλωσε από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης.

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν επίσης οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Σερρών Αθανάσιος Μασλαρινός και Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι δήμων, μητροπόλεων, κοινωφελών επιχειρήσεων και κοινωνικών δομών, συλλόγων κ.α.