Θερμοπομποί: Μια εναλλακτική μορφή θέρμανσης

Θερμοπομποί: Μια εναλλακτική μορφή θέρμανσης

Οι ηλεκτρικοί θερμοπομποί είναι μια εναλλακτική μορφή θέρμανσης η οποία βασίζεται στην ηλεκτρική ενέργεια. Το βασικό τους πλεονέκτημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι συγκριτικά με άλλες μορφές θέρμανσης τύπου καλοριφέρ, είναι εξαιρετικά πιο οικονομικά για την περιοχή όπου προορίζονται να ζεστάνουν και χρησιμοποιούνται κυρίως ως συμπληρωματική πηγή θέρμανσης.

Πώς λειτουργούν…

Αναφορικά με τη λειτουργία τους, οι θερμοπομποί αποτελούνται από:

  • ένα θερμαντικό στοιχείο (ηλεκτρική αντίσταση)
  • ένα όργανο ελέγχου (μηχανικό ή ηλεκτρονικό θερμοστάτη)
  • ένα περίβλημα, που αποτελεί το σώμα του θερμοπομπού

cnsf

Ουσιαστικά αυτό που κάνει ο θερμοπομπός είναι ότι «εκμεταλλεύεται» τα ψυχρά στρώματα αέρα που υπάρχουν στο δωμάτιο και τα μετατρέπει σε θερμότητα. Είναι μια διαδικασία την οποία οι ειδήμονες ονομάζουν «φυσικό ελκυσμό». Ιδιαίτερη σημασία πρέπει να δοθεί στην λέξη «φυσικό» που χρησιμοποιείται καθώς οι ειδικοί δεν την χρησιμοποίησαν καθόλου τυχαία, αλλά επειδή με τον τρόπο που λειτουργεί:

  • δεν ξηραίνει τον αέρα
  • δεν καίει το οξυγόνο της ατµόσφαιρας
  • εγκαθίστανται εύκολα και γρήγορα
  • διαχέουν ομοιόμορφα τον αέρα στο χώρο
  • επιτυγχάνουν την επιζητούμενη εξοικονόμηση ενέργειας

Είναι γεγονός πως η τεχνολογία έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στον τομέα της θέρμανσης και για αυτό το λόγο υπάρχουν διαθέσιμοι στο εμπόριο διάφοροι τύποι θερμοπομπών, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε καταναλωτή.

 

Στην EnergySystem  διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία από επίτοιχους και τροχήλατους θερμοπομπούς Stiebel Eltron, οι οποίοι προσφέρουν μέγιστη θερμική άνεση σε κάθε χώρο. Οι θερμοπομποί Stiebel Eltron προσφέρονται σε προσιτές τιμές στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Με μοντέρνα, λεπτή σχεδίαση και αθόρυβη λειτουργία, αποτελούν την ιδανική λύση για τη θέρμανση του χώρου σας.

Σε κάθε περίπτωση αν επιλέξετε ένα θερμοπομπό ως συμπληρωματική μέθοδο θέρμανσης, πρέπει να γνωρίζετε ότι το μπορεί το κόστος τους να είναι χαμηλό, όμως ανάλογα με την τάση του και τις ώρες που το χρησιμοποιείται, επειδή όπως αναφέραμε λειτουργεί με ρεύμα, προσαρμόζεται και η κατανάλωση ρεύματος, άρα και ο λογαριασμός της ΔΕΗ.