Θλίψη στο Σερραϊκό Μπάσκετ για το Χρήστο που έφυγε νωρίς …

Θλίψη στο Σερραϊκό Μπάσκετ για το Χρήστο που έφυγε νωρίς …

Θλίψη στους ανθρώπους του Σερραϊκού αθλητισμού έχει σκορπίσει η είδηση του θανάτου του Χρήστου Γκιουζέλη από την επάρατο νόσο.

Ο Χρήστος Γκιουζέλης ήταν μέλος της ιστορικής ομάδας της Θύελλας που το 1985 κέρδισε την άνοδο της στη Α εθνική κατηγορία κι έγινε η πρώτη και η μοναδική ανδρική Σερραϊκή ομάδα που αγωνίστηκε στα «μεγάλα σαλόνια» του Ελληνικού μπάσκετ την περίοδο 1985-86.

Ο Χρήστος Γκιουζέλης ήταν ο πιο ψηλός παίκτης εκείνης της ομάδας με ύψος 2.02.

Εδώ  και χρόνια ο Χρήστος Γκιουζέλης ζούσε με την οικογένεια του στο Ηράκλειο (ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής στο 15ο Δημοτικο Σχολείο Ηρακλείου) ενώ ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα νέο άθλημα, το «T-ball» κι έκανε σημαντικές προσπάθειες να το διαδώσει και να το κάνει γνωστό σε όλη τη χώρα. 

Δυστυχώς η τύχη του έπαιξε περίεργο παιχνίδι. Τον περασμένο Οκτώβρη ανακάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο. Έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δεν τα κατάφερε αφήνοντας την Παρασκευή (18/8) την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία τελεσθηκε το Σάββατο (19/8) στο Ηράκλειο.

Οι διοικήσεις των Σερραϊκών ομάδων εξέδωσαν ανακοινώσεις με αναφορές στην μεγάλη προσφορά του Χρήστου Γκιουζέλη στον Σερραϊκό αθλητισμό.

SANYO DIGITAL CAMERA

Ίκαροι Σερρών: «Τίμησε το Σερραϊκό μπάσκετ»

«Η διοίκηση των Ικάρων εκφράζει την θλίψη της και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Γκιουζέλη, ενός ανθρώπου που τίμησε τον Ελληνικό αθλητισμό και το Σερραϊκό μπάσκετ, φορώντας μεταξύ άλλων συλλόγων τα «κυανοκίτρινα» χρώματα, της αγαπημένης μας ομάδας».

ΑΕΣ: «Από τους συντελεστές της ανόδου»

«Tο Διοικητικό Συμβούλιο και όλοι οι αθλητές της Α.Ε. Σερρών εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Χρήστου Γκιουζέλη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.  Ο Χρήστος υπήρξε αθλητής της Α.Ε. Σερρών και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου της ομάδας μας στην Α΄ Εθνική κατηγορία το 1985. Καλό παράδεισο ΧΡΗΣΤΟ»

ΑΟΣ-Γ.Σ. Σερρών: «Τα λόγια είναι περιττά»

«Η διοίκηση του Α.Ο.Σ και του Γ.Σ.Σ θέλει να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου τα λόγια είναι περιττά τέτοιες στιγμές ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!!»

ΜΓΣ Πανσερραϊκός: «Ενός λεπτού σιγή», για τον Χρήστο!

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε χθες τον πρόωρο χαμό του Σερραίου πρώην καλαθοσφαιριστή και προπονητή, Χρήστου Γκιουζέλη!

Ο Χρήστος υπηρέτησε με αγάπη το Σερραϊκό Μπάσκετ ξεχωρίζοντας όχι μόνο για την ενεργό συμμετοχή του στην θρυλική ομάδα της ΑΕΣ, τη μοναδική στην ιστορία που αγωνίστηκε το 1985 στην υψηλότερη κατηγορία της χώρας μας, αλλά και για την πραότητα του χαρακτήρα έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

Συλλυπούμαστε από καρδιάς την οικογένειά του και, ως ελάχιστο «φόρο» για την πολύτιμη προσφορά του στην καλαθοσφαίριση αυτού του τόπου, οι αθλητές όλων των Τμημάτων μας που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα την αγωνιστική τους προετοιμασία θα τηρήσουν στο αγαπημένο του γήπεδο ενός λεπτού σιγή…

Καλό ταξίδι φίλε Χρήστο, σύσσωμη η μεγάλη οικογένεια του Πανσερραϊκού  ΜΕ ΤΙΜΗ σε αποχαιρετά!

Ανάλογες ανακοινώσεις εξέδωσαν και αθλητικοί σύλλογοι της Κρήτης όπου ο Χρήστος Γκιουζέλης έχαιρε της εκτίμησης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός

 

(Πηγη: στοιχεία από την ΕΡΤ Σερρών)