«Θύμα» του «Καλλικράτη» ο Κ.Ιωαννίδης, από το Αγκιστρο, αναγκάζεται να αποσυρθεί από τον εκλογικό αγώνα για τον Δήμο Σιντικής

Υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής στις εκλογές του Μαϊου 2014, δήλωνε μεχρι χθες...
Υποψήφιος Δήμαρχος Σιντικής στις εκλογές του Μαϊου 2014, δήλωνε μεχρι χθες…

Δύσκολος αποδεικνύεται ο «Καλλικράτης» στην δημιουργία συνδυασμών, ειδικά αν αυτού έχουν την «γέννηση» τους μικρά χωριά της Περιφέρεια. Πρόσφατο «θύμα» ο μέχρι χθες υποψήφιος δήμαρχος Σιντικής Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο οποίος με βάση το ακριτικό Αγκιστρο εγκατέλειψε τον προεκλογικό αγώνα,  εξηγώντας με επιστολή του, πως είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων που απαιτεί ο «Καλλικράτης».
Ομως δηλώνει πως η κίνηση «Ενεργοί Νέοι Σίντικες» είναι ανοιχτή σε συνεργασίες, και ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για το καλό του τόπου και καλεί τους υποψήφιους δημάρχους για τον Δήμο Σιντικής, να υποστηρίξουν το προεκλογικό πρόγραμμα που είχε εκπονήσει για το δήμο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Ιωαννίδης στην επιστολή του αναφέρει:

«Δια του παρόντος θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσας που κυριολεκτικά αγκαλιάσατε την προσπάθεια μας για να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά το δήμο Σιντικής. Δυστυχώς ο περιβόητος ‘’δημοκρατικός’’ νόμος του Καλλικράτη απαιτεί για την κατάθεση συνδυασμού πολύ μεγάλο αριθμό υποψηφίων, τόσο μεγάλο που για να θέσει κανείς υποψηφιότητα σύμφωνα με την ιδρυτική μας διακήρυξη, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν βάλαμε νερό στο κρασί μας και προτιμήσαμε να μην κατεβάσουμε την υποψηφιότητα μας .
Σε μια ‘’δημοκρατική χώρα’’ η υποψηφιότητα  του δημάρχου είναι τελικά μόνο για ‘’λίγους’’ όχι για πολλούς. Ο Καλλικράτης έχει κυριολεκτικά ερημώσει και έχει αφήσει ακέφαλη την ελληνική ύπαιθρο με αποτελέσματα τραγικά  που τα ζούμε στην καθημερινότητα μας. Έχω εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι θα ήταν δικαιότερο και δημοκρατικότερο ο δήμαρχος να εκλέγεται  με σταυρό και να συμμετέχει στις εκλογές ως πρόσωπο και όχι ως συνδυασμός. Οι δημοτικοί σύμβουλοι να συμμετέχουν αυτόνομα καθώς και οι υποψήφιοι των τοπικών κοινοτήτων. Οι εκλεγμένοι  θα έχουν την υποχρέωση να συνεργαστούν και έτσι επιτέλους θα σταματήσει  να υπάρχει το περιβόητο ‘’τάξιμο’’. 
Σεβόμενος την επιθυμία πολλών συνεργατών μου θα ήθελα να προσκαλέσω τους υποψήφιους δημάρχους  την ημέρα  Πέμπτη στις  18.00 στο Ξενοδοχείο  Αγνάντιο να ενημερωθούν και να συνυπογράψουν, αν συμφωνούν, το πρόγραμμα μας. Όχι την ιδρυτική μας διακήρυξη, απλά το πρόγραμμα μας. Αυτή τους η ενέργεια θα σημάνει την αρχή για διάθεση παραγωγικής συνεργασίας, διάθεση να γυρίσουμε σελίδα στο δήμο, να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για το καλό όλων μας.
Η συγκέντρωση είναι ανοιχτή και θεωρώ αυτονόητο ότι είναι προσκεκλημένοι όλοι οι συμπολίτες μας  
Οι Ενεργοί Νέοι Σίντικες, μια ‘’καθαρή’’ κίνηση πολιτών ,προσπάθησε και θα προσπαθεί για το καλό του συνόλου του τόπου μας. Είμαστε πάντα στη διάθεση όλων των πολιτικών προσώπων για να συνεργαστούμε εποικοδομητικά και να συμβάλλουμε στις μελετημένες, σοβαρές ενέργειες για το καλό του τόπου μας.

 Σας ευχαριστώ θερμά
Φιλικά
Ιωαννίδης Κωνσταντίνος».