Τι είναι ο υποκαπνισμός και που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε

Τι είναι ο υποκαπνισμός και που μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε

Τα υποκαπνιστικά είναι χημικές ουσίες που υπό συγκεκριμένες συνθήκες γίνονται αέρια, τα οποία είναι τόσο δυνατά, ώστε να καταφέρνουν να εξολοθρεύσουν παράσιτα και βλαβερούς οργανισμούς που απειλούν την υγεία, δρώντας τόσο καταλυτικά όπως τα καπνογόνα.

Στην χώρα μας ο υποκαπνισμός πραγματοποιείται με φωσφίνη, καθώς αυτή έχει όλες τις εγκρίσεις για να εφαρμόζεται, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Η φωσφίνη είναι η χημική ουσία που δρα ως καπνογόνο και εξολοθρεύει έντομα και παράσιτα. Σημαντικό είναι ότι η φωσφίνη είναι αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, λόγω της γρήγορης και εύκολης διάσπασής της.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες θερμοκρασιακές συνθήκες. Επίσης οι συνθήκες πρέπει να είναι και κατάλληλες ανάλογα με την ατμοσφαιρική πίεση.

Θέλετε να απαλλαχθείτε από παράσιτα;

Ο υποκαπνισμός μπορεί να υλοποιηθεί σε οποιονδήποτε χώρο χρήζει απεντόμωσης, απομακρύνοντας δια παντός το παράσιτο σε όποιο στάδιο της ζωής του και να βρίσκεται από το αυγό μέχρι το κανονικό έντομο που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο την υγεία σας.

Που οφείλεται η αποτελεσματικότητα της μεθόδου;

Με την τεχνική του υποκαπνισμού συμβαίνει πολύ υψηλή διεισδυτικότητα της ουσίας στον χώρου, φτάνοντας τόσο βαθιά που σίγουρα μία απεντόμωση δεν μπορεί να φτάσει με τίποτα.

Πως εφαρμόζεται

Θα πρέπει να έχει προηγηθεί σωστός έλεγχος του χώρου και να έχει προσδιοριστεί και το έντομο, το οποίο πρέπει να καταπολεμηθεί. Όλα αυτά πραγματοποιούνται από ειδικό συνεργείο, το οποίο συντονίσει ένας επαγγελματίας γεωπόνος.

Ως μέθοδος ο υποκαπνισμός μπορεί να γίνει σε πλοία, αποθήκες, βιβλιοθήκες, φορτηγά εξαλείφοντας παράσιτα που αναπτύσσονται σε τροφές όπως μπαχαρικά ή σιτηρά και πολλά άλλα.

Απαιτούμενος χρόνος

Το πόσο διάστημα θα παραμείνει η φωσφίνη καθορίζεται από το έντομο, το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί. Σίγουρα όταν γίνει, ο χώρος πρέπει να είναι ερμητικά κλειστός, χωρίς να υπάρχει καμία διαρροή. Με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, όλα θα διεξαχθούν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η Ecolpus είναι μία εταιρεία που μέχρι τώρα κάνει πληθώρα εφαρμογές υποκαπνισμού, δίνοντας ολοκληρωμένες λύσεις. Η εταιρεία έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη. Δείτε περισσότερα , στην ιστοσελίδα της Eco Plus ,εδώ.