Τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Δεσποτίδη

Τίμησαν τη μνήμη του Αλέξανδρου Δεσποτίδη

Δεσποτίδης Αλεξανδρος-1927-2014Σαν σήμερα πριν ένα χρόνο έφυγε από την ζωή ο Πολιτικός Μηχανικός Αλέξανδρος Δεσποτίδης σε ηλικία 87 ετών.
Την περασμένη Κυριακή 8 Φεβρουαρίου τελέστηκε στην μνήμη του, ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγιστών Ταξιαρχών, χοροσταντούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου. Συγγενείς, φίλοι, και συνεργάτες του έδωσαν το παρόν για να τιμήσουν την μνήμη του.
Ο Αλέξανδρος Δεσποτίδης είχε γεννηθεί το 1927 στο Σιδηρόκαστρο (ενώ με υπερηφάνεια τόνιζε την καταγωγή της οικογένειας του από το Μελένικο) και ήταν από τους πρώτους Πολιτικούς Μηχανικούς της πόλης των Σερρών που έβαλε την προσωπική του σφραγίδα σε πολλά κτίρια και έργα, τόσο στην πόλη όσο και στο νομό.
Είχε διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος του Συνδέσμου Εργοληπτών Σερρών και αντιπρόεδρος στην ΠΕΣΕΔΕ (Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμου Εργοληπτών Δημοσίων Έργων). Πρόεδρος του Πανσερραϊκού την περίοδο 1969-70, ενώ έντονη ήταν και “αθόρυβη” η κοινωνική του δράση καθώς ο ίδιος ποτέ δεν επιζητούσε την προβολή της.
Συμπαραστάτη σε όλη την πορεία του είχε την ακούραστη σύζυγό του, Φανή Μπεσίρη, ενώ τα παιδιά του Γιάννης και Άννα βαδίζουν στα χνάρια του, ως άξιοι συνεχιστές του.