Τιμήθηκαν οι πολιούχοι άγιοι των Σερρών Παμμέγιστοι Ταξιάρχες

Τιμήθηκαν οι πολιούχοι άγιοι των Σερρών Παμμέγιστοι Ταξιάρχες

Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν την Κυριακή 8/11 οι πολιούχοι άγιοι των Σερρών Παμμέγιστοι Ταξιάρχες. Οι προστάτες της πόλης των Σερρών Αρχιστράτηγοι Μιχαήλ και Γαβριήλ τιμήθηκαν από πλήθος Σερραίων που έσπευσαν την Κυριακή το πρωί στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Τη θρησκευτική πανήγυρη τίμησαν με τη παρουσία τους οι προσκεκλημένοι του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγου, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος, Δημητριάδος καί Ἁλμυροῦ κ. Ἰγνάτιος , Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων Τιμόθεος,  Ελασσώνος Χαρίτων, Κορίνθου Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Ναζαρέτ Κυριακός.

Μετά την θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων της Παναγίας Ξενιάς και των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχόντων και μεγάλου πλήθους πιστών.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ομίλησε για την σπουδαιότητα της τιμής των αγίων Αρχαγγέλων και γενικότερα όλων των αγίων της πίστεώς μας στην ζωή του ανθρώπου.

Στο τέλος της λιτανεύσεως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης ευχαρίστησε θερμώς τους  Αρχιερείς, τους Βουλευτές, τις αρχές της πόλεως και της περιοχής μας και τον λαό για την πάνδημη συμμετοχή τους στις εορταστικές ακολουθίες για τους πολιούχους των Σερρών.

Το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή και άρτια οργανωμένη μουσική εκδήλωση,  στον «παλαιό Ορφέα» Σερρών. Η χορωδία νέων της Ι.Μητροπόλεως “Αγγέλων Φωνές” υπο την διεύθυνση της κυρίας Μαρίας Κουβακλή παρουσίασε ένα μουσικό πρόγραμμα με παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον «παλαιό Ορφέα» για να καμαρώσουν τα παιδιά τους καθώς και για να απολαύσουν τις μελωδικές τους φωνές.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Θεολόγος, στο τέλος της εκδήλωσης, εξέφρασε την βαθειά του ικανοποίηση για το πρόγραμμα που παρουσίασαν τα παιδιά. Ακόμη, επεσήμανε τα ουσιαστικά μηνύματα που έδωσαν τα παιδιά μέσα από τα τραγούδια που παρουσίασαν.

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς των παιδιών που τα εμπιστεύονται στην στοργική αγκαλιά της Εκκλησίας και ευχήθηκε σε όλους την ευλογία του Θεού.

(φωτογραφίες απο το www.romfea.gr)