Τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες (355 φωτογραφίες)

Τιμήθηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στις Σέρρες (355 φωτογραφίες)

Με τον καιρό σύμμαχο, ολοκληρώθηκαν στις Σέρρες, το Σάββατο 25 Μαρτίου οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας. Πλήθος κόσμου συνέρρευσε από το πρωί στο κέντρο της πόλης των Σερρών, όπου και θα ολοκληρωνόταν οι εκδηλώσεις με την καθιερωμένη παρέλαση  των Αναπήρων πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Οδηγών και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις  εκπροσώπησε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παραβρέθηκαν οι αρχές του τόπου, ενώ την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έκανε η φιλόλογος κυρία Ισιδώρα Μάλαμα, του 5ου Γενικού Λυκείου Σερρών.

Στη συνέχεια οι επίσημοι μετέβησαν  στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας. όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο.

Τιμήθηκαν οι ήρωες

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους της Κυβέρνησης από την ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, από την κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωϋσιάδη, τον Συνταγματάρχη –Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού κ. Γκουτζουρέλα, τον Δήμαρχο Σερρών Πέτρο Αγγελίδη, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών τους Διευθυντές εκπαίδευσης κ.α.

Η παρέλαση

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρέλαση,επί της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή – Μεραρχίας από την πλατεία Κρονίου έως την πλατεία των δικαστηρίων.

Οι εκδηλώσεις έληξαν με δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” του Διοικητηρίου.

Ενώ το πλήθος κόσμου γέμισε τις ταβέρνες των Σερρών για να γευτεί το πατροπαράδοτο έδεσμα της ημέρας τον… μπακαλιάρο!

Ενω όλη την ημέρα ο καιρός στάθηκε σύμμαχος όλων των εκδηλώσεων το απόγευμα σημειώθηκε καταιγίδα βροχής που διήρκησε περίπου μισή ώρα.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα μας στο facebook

Το Σάββατο 25/3/2017 τιμηθηκε και στις Σέρρες η επέτειος της επανάστασης του 1821.Φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση

Posted by Ανεξάρτητος on Saturday, March 25, 2017