Τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

φωτορεπορταζ με περισσότερες απο 300 φωτογραφίες στη σελίδα μας στο facebook

Τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στις Σέρρες (φωτορεπορταζ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη βοήθεια και του καιρού τιμήθηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στις Σέρρες. Το πρωί της Τετάρτης τελέσθηκε η δοξολογία στον Ιερό Ναό Παμεγίστων Ταξιαρχών προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στη συνέχεια στις 11.30 ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Εμμανουήλ Παπά στην πλατεία Ελευθερίας, προς τιμή των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν την πατρίδα μας ελεύθερη απέναντι στις δυνάμεις του άξονα (Γερμανία-Ιταλίας) στον πόλεμο του 1940.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ενώ τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης (βρέθηκε στις Σέρρες στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκοματικές εκλογές στη ΝΔ), οι βουλευτές των Σερρών Αραμπατζή Φωτεινή (ΝΔ), Καραμανλής Κώστας (ΝΔ), Μεγαλομύστακας Αναστάσιος (Ενωση Κεντρώων), Σταμπουλή Αφροδίτη (ΣΥΡΙΖΑ) (εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων) Τζελέπης Μιχάλης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Μετά την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε η παρέλαση στην οποία μετείχαν, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς, Σχολεία της πόλης των Σερρών (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια, Ειδικά Σχολεία, ΕΠΑΛ) καθώς και τμήματα του Στρατού.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο κόσμος πλημμύρισε τις οδούς Εθνικής Αντίστασης και Βασιλέως Βασιλείου που διεξήχθει η παρέλαση για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, λόγω των έργων πεζοδρόμησης που εκτελούνται στην οδό Κ.Καραμανλή όπου παραδοσιακά πραγματοποιούνταν οι παρελάσεις.

Η εξέδρα των επισήμων είχε στηθεί μπροστα από το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας.

 

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο facebook