Την Πέμπτη 20/2 η συζήτηση για την άρση ασυλίας της Φ.Αραμπατζή

Φωτεινή Αραμπατζή 2012-01Την προσεχή Πέμπτη 20/2 το μεσημέρι, θα συζητηθεί από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας το αίτημα του Εισαγγελέα Σερρών για άρση ασυλίας της Φωτεινής Αραμπατζή βουλευτή της ΝΔ στο ν.Σερρών. Σύμφωνα με έγγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών με ημερομηνία 17/12/13 προς τον Αρειο Πάγο, ζητά να αρθεί η βουλευτική ασυλία της κυρία Φ.Αραμπατζή προκειμένου να της ασκηθεί ποινική δίωξη για την μη εμπρόθεσμη καταβολή αποδοχών σε εργαζόμενους στον τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ την χρονική περίοδο 2009-2011, όταν ήταν Διευθύντρια στον τοπικό σταθμό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η κυρία Αραμπατζή όταν το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας στις 16/1,εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι δεν θα ζητήσει την προστασία της Βουλής και ότι θα ζητήσει η ίδια να αρθεί η ασυλία της.

Αναλυτικά η δήλωση που είχε κάνει:

«Από διαδικτυακά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ τοπικών καναλιών πληροφορήθηκα προχθές το βράδυ, τα περί πιθανής άρσης της βουλευτικής μου ασυλίας για ισχυριζόμενη εργατική διαφορά.

Επικοινώνησα αμέσως τόσο με τον Πρόεδρο της Βουλής όσο και με την αρμόδια Υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας της Βουλής προκειμένου να λάβω γνώση.

Μέχρι σήμερα 17/01/2014 δεν έχει διαβιβαστεί κανένα αίτημα στην Βουλή, δεν έχει ζητηθεί η άρση της ασυλίας μου, σε αντίθεση με όσα γράφτηκαν και λέχθηκαν.

Από λόγους επιβεβλημένης επιμέλειας απευθύνθηκα και στον Εισαγγελέα Σερρών.
Με πληροφόρησαν ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά του Επιθεωρητή Εργασίας Σερρών για ισχυριζόμενη εργατική διαφορά. Αφορά δύο πρώην εργαζομένους δημοσιογράφους του «ΔΙΚΤΥΟ Τηλεόραση», που τώρα εργάζονται στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Επιλογές» και διεκδικούν εκ των υστέρων, στις 18/04/2013, από την επιχείρηση «ΔΙΚΤΥΟ» Α.Ε., στην οποία δεν συμμετέχω από τον Μάιο του 2012, νέες εργατικές αξιώσεις για το διάστημα από το 2008 έως και το 2013.

Εφόσον οι δικαστικές αρχές κρίνουν τελικώς ότι η διαφορά αυτή θα πρέπει να εκδικαστεί κατόπιν άρσης της ασυλίας μου, διευκρινίζω ότι θα ζητήσω η ίδια από το Κοινοβούλιο να την εγκρίνει ομοφώνως, καθώς η υπόθεση αυτή δεν σχετίζεται με την άσκηση των βουλευτικών μου καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν ζητώ την προστασία της Βουλής.»