Της Ελλάδας το… «κάγκελο» με την εφαρμογή του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας

οι λογιστές αναφέρουν ότι κανένα λογιστικό πρόγραμμα δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποστηρίξει τις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις, γιατί οι εταιρείες λογισμικού δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν.
οι λογιστές αναφέρουν ότι κανένα λογιστικό πρόγραμμα δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποστηρίξει τις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις, γιατί οι εταιρείες λογισμικού δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν.

Σε αναστάτωση οι λογιστές σε όλη την χώρα καθώς ακόμα δεν γνωρίζουν πως θα υποβάλουν περιοδική ΦΠΑ σε 4 μέρες, με πόσες δόσεις, με τι πρόστιμα  και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει έως σήμερα από το Υπουργείο ενώ στις Εφορίες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα.

Η αγορά βρίσκεται σε αναταραχή αφού ακόμη δεν έχουν δοθεί οδηγίες για την εφαρμογή του νέου κώδικα φορολογικής διαδικασίας. Ποιά θα είναι τα πρόστιμα πως θα επιβάλλονται και με ποιο τρόπο; Τα πρόστιμα που προβλέπει ο Ν.4174/2013 ψηφισμένος τον Ιούλιο 2013 και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει αναλύσει τις λεπτομέρειες.

Ένα ακόμα ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι φοροτεχνικοί είναι ότι από 1/1/2014 που είναι σε ισχύ ο νέος φορολογικός Νόμος 4172/2013,ψηφισμένος τον Ιούλιο 2013 για θέματα που έχουν αναστατώσει την αγορά δεν έχουν αγγίξει την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ. Όλες οι συναλλαγές που ξεπερνούν τα 500 € πρέπει να περνούν από τις τράπεζες, μέτρο που έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επαγγελματίες. Για παράδειγμα στην εξόφληση του λογαριασμού της ΔΕΗ σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ με μετρητά δεν θα εκπίπτει ως έξοδο. Ο Νόμος έχει ισχύ εδώ και 15 μέρες χωρίς οι λογιστές να  γνωρίζουν τι να συμβουλεύσουν τους πελάτες τους.

  Στον ΚΦΑΣ και το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί με την κατάργηση του Δελτίου Αποστολής.Συνεπώς μπορούν να  μεταφέρουν ότι θέλουν, όπου θέλουν χωρίς κανένα έλεγχο. Καταργείται το βασικότερο όπλο των αυτοκινητιστών δηλαδή η φορτωτική συνεπώς το παραεμπόριο θα οργιάσει , θα μεταφέρονται εμπορεύματα χωρίς κανέναν έλεγχο και υπόλογοι θα είναι οι ίδιοι οι αυτοκινητιστές οι οποίοι δεν θα έχουν ιδέα τι μεταφέρουν.

Τέλος οι λογιστές αναφέρουν ότι κανένα λογιστικό πρόγραμμα δεν είναι ακόμα έτοιμο να υποστηρίξει τις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις, γιατί οι εταιρείες λογισμικού δεν έχουν ιδέα τι πρέπει να κάνουν.