«Το 3ο Δημ. Σχ. Σερρών στο Σύμφωνο των Δημάρχων».

3ο Δημοτικό-Δημαρχείο03Το 3ο Δημ. Σχ. Σερρών, μέλος του Δικτύου σχολείων της UNESCO-ASPnet, μαζί με το Δήμο Σερρών συμμετέχει στο «Σύμφωνο των Δημάρχων»με θέμα την εξοικονόμηση της ενέργειας. Στα πλαίσια του προγράμματος και του μαθήματος «Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής», την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου επισκέφτηκαν το Δήμο Σερρών και την Περιφερειακή  Ενότητα Σερρών για να ενημερωθούν σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

   Στο Δήμο Σερρών τους μαθητές μας υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας   κ. Μερετούδης Δημήτριος στην πρώην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και για τη συμμετοχή του Δήμου στο «Σύμφωνο των Δημάρχων» και επισκέφτηκαν το Δημοτολόγιο.

   Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ο κ. Βαφειάδης υποδέχτηκε τους μαθητές στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής και τους ενημέρωσε για τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Σερρών.

  Σε συνέχεια του  προγράμματος «Σύμφωνο των Δημάρχων», την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013, το Σχολείο επισκέφτηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Μυστακίδης Παύλος, ο οποίος ενημέρωσε τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για τον προγραμματισμό των Υποδομών του Δήμου, καθώς και για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας του Δήμου Σερρών μέσω των έργων.