Το 3ο ΓΕΛ ευχαριστεί τους χορηγούς που κάλυψαν τη συμμετοχή του στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

Το 3ο ΓΕΛ ευχαριστεί τους χορηγούς που κάλυψαν τη συμμετοχή του στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών

EUSO2013Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών  Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ (www.ekfe.gr) διοργάνωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά τον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών για την επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών – EUSO 2013.

Ο διαγωνισμός  διεξάγεται υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται  σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α΄ και Β΄ τάξης.

Για τη σχολική χρονιά 2012-13 στο Διαγωνισμό συμμετείχαν 56 τριμελείς ομάδες μαθητών  από όλες τις περιοχές της χώρας, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι  τη Ρόδο και από την Κέρκυρα  μέχρι την Λέσβο, οι οποίες πρώτευσαν  σε πρώτη φάση στους 47 τοπικούς Μαθητικούς Διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν από τα κατά τόπους ΕΚΦΕ στις 8 Δεκεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή 1050 μαθητών από 350 Λύκεια.

Ο Ν. Σερρών στο διαγωνισμό αυτό εκπροσωπήθηκε  από την ομάδα του 3ου ΓΕΛ Σερρών. Η μετάβαση της ομάδας προς την Αθήνα και η διαμονή της ενισχύθηκε οικονομικά από θεσμούς-φορείς των Σερρών και Σερραϊκές Εταιρείες.

Ο διαγωνισμός  διεξήχθει στις 19 Ιανουαρίου 2013 από  τις 09.30 π.μ. στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα (3ο ΓΕΛ. Ν. Φιλαδέλφειας, Θεσ/νίκης και Λαχανά 7).

Από τη θέση αυτή θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς:

  • Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερρών
  • Το ΚΤΕΛ Ν. Σερρών
  • Την Ένωση  Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Σερρών (Ε.Λ.Μ.Ε. Σερρών)
  • Τον Όμιλο  Κάντζα
  • Την εταιρεία ΠΟΤΟΚΙΝΗΣΗ
  • Την εταιρία ΧΡΥΣΟ
  • Την εταιρία  ΤΕΧΝΗΜΩΝ (Κηπουρός Νικόλαος)
  • Την Ένωση  Ελλήνων Φυσικών Παράρτημα Ν. Σερρών
  • Το Χημικό Εργαστήριο του κου Βακιρτζή Κυριάκου

που με το δικό τους τρόπο απέδειξαν εμπράκτως τη στήριξή τους στην εκπαίδευση, στη νεολαία των Σερρών, υποστήριξαν τις καινοτόμες δράσεις, αγκάλιασαν και ενίσχυσαν την προσπάθεια των παιδιών.

 Eυχαριστούμε για το χρόνο που αφιέρωσε έκαστος εκ των ανωτέρω για να μας συμπαρασταθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, που άκουσαν με ενδιαφέρον τους προβληματισμούς μας, τις αγωνίες μας, έγιναν μέτοχοι των δικών μας κόπων και μοιράστηκαν τις ανησυχίες μας. Μας στήριξαν και ηθικά και οικονομικά και μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Η δημόσια έκφραση των ευχαριστιών μας αποτελεί ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης στην ουσιαστική στήριξη που παρείχαν.

Ο Διευθυντής  
του 3
ου ΓΕΛ Σερρών

Δημούδης Νικόλαος

Μαθηματικός MEd