Το «άγχος» του Δημάρχου Π.Αγγελίδη για το… έργο που αφήνει στους Σερραίους!

Το «άγχος» του Δημάρχου Π.Αγγελίδη για το… έργο που αφήνει στους Σερραίους!

Μια ακόμη ανακοίνωση για την πορεία των έργων στο υπό ανέγερση «Μουσείο Κωνσταντίνος Ξενάκης» έδωσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης.

Λίγες μόνο ημέρες (15) πριν την λήξη της θητείας του στις 31/8/2019, ο Δήμαρχος δίνει συνεντεύξεις τύπου και ανακοινώσεις για το έργο που επιτελείται στον Δήμο ακόμη και για έργα που θα ολοκληρωθούν του… χρόνου (Μουσείο Ξενάκη) ή έργα που… υποτίθεται ότι λειτουργούν από τις αρχές του έτους (Click n’ Spot θα δοθεί συνέντευξη τυπου της Τρίτη 20/8), αλλά ο Δήμαρχος τώρα το «ανακάλυψε» ή ακόμη και για την «τυπική» παραλαβή οχημάτων που είχαν από καιρό δρομολογηθεί (Συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 19/8).

Πεζοδρομήσεις
Αποκαλυπτήρια της πλάκας που φέρει το όνομα του Δημάρχου για το έργο των πεζοδρομήσεων στην Κ.Καραμανλή (Αύγουστος του 2018)

Το άγχος της…παρακαταθήκης

Η Δημοτική αρχή φαίνεται να διακατέχεται από ένα …άγχος παρουσίασης έργων ίσως γιατί αισθάνεται το τέλος του χρόνου άσκησης διοίκησης στον Δήμο Σερρών, χωρίς την παρακαταθήκη στους Σερραίους, ενός έργου – «σφραγίδα» (σ.σ. το θέμα των στρατοπέδων που το είχε ως σημαία ο Δήμαρχος στη θητεία του, μαζί με αυτό του Κεντρικού Πάρκου έχουν βαλτώσει εξαιτίας των κακών χειρισμών) που θα φέρει το όνομα του επί 9 χρόνια Δημάρχου Πέτρου Αγγελίδη (σ.σ. εξ’ ου και οι Μαρμάρινες πλάκες (κατ’ άλλους… «ταφόπλακες») σε διάφορα σημεία των πεζοδρομήσεων με χαραγμένο το όνομα του Δημάρχου.

Πλάκα με το όνομα του Δημάρχου για την Πεζοδρόμηση της οδού Δορυλαίου

Κατά τ’ άλλα στη νέα ανακοίνωση για το υπο διαμόρφωση των χώρων όπου θα στεγαστεί το Μουσείο Ξενάκη αναφέρεται:

ΠΕΤΡΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΣΕΡΡΩΝ: «ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ».

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο μουσείο « Κωνσταντίνος Ξενάκης » στο πρώην στρατόπεδο « Παπαλουκά », δήλωσε ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης κατά την επίσκεψή του στο κτίριο που πραγματοποιούνται οι εργασίες, την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι μέχρι τώρα ολοκληρώθηκαν οι εξής εργασίες:

α) Εργασίες στην οροφή του κτιρίου από την εσωτερική πλευρά για να ενισχυθεί η                             στατικότητα του κτιρίου.

β) Καθαρισμός σοβάδων εξωτερικά και εσωτερικά στους τοίχους με αμμοβολή.

γ) Υγρομόνωση της ταράτσας όλου του κτιρίου για να μην μπαίνουν νερά.

δ) Ανοίχτηκαν 34 (τριάντα τέσσερα) χαντάκια βάθους 1,5 μέτρου και μήκους ενός                               χιλιομέτρου για να τοποθετηθεί σωλήνας για τη γεωθερμία, προκειμένου να υπάρχει                          θέρμανση και ψύξη στο κτίριο.

Τώρα γίνονται οι σοβάδες του κτιρίου εσωτερικά και εξωτερικά και παράλληλα με τις εργασίες του κτιρίου θα γίνονται και οι μηχανολογικές, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, όπως εξαερισμός, αερισμός, θέρμανση, ψύξη.

Μετά από αυτές τις εργασίες θα ακολουθήσουν εργασίες μόνωσης της οροφής εσωτερικά, μόνωσης των τοίχων εσωτερικά και κατασκευή δαπέδου.

  •   Στόχος μας είναι το κτίριο μέχρι τέλους του 2019 να είναι έτοιμο.
  •  Ο περιβάλλον χώρος θα γίνει την επόμενη χρονιά το 2020.
  •  Το κτίριο θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Αύγοστο του 2020.

Μετά από αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών που ξεκίνησαν το 2011 και συνεχείς προσπάθειες οκτώ ετών του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και των συνεργατών του, μία πρόταση – όραμα του καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Νανιόπουλου Αριστοτέλη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί, βοήθησε τα μέγιστα και στην όλη διαδικασία υλοποίησης του έργου, παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

«Σε λίγο καιρό ένα έργο προϋπολογισμού 850.000€ που υλοποιείται μέσω του προγράμματος INTEREG III ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ θα ενισχύσει τα πολιτιστικά δρώμενα των Σερρών», τόνισε ο κ. Αγγελίδης.