Το Ελληνικό Δημόσιο σε αριθμούς: «κατάρριψη των μύθων και αποκατάσταση της αλήθειας»

Το Ελληνικό Δημόσιο σε αριθμούς: «κατάρριψη των μύθων και αποκατάσταση της αλήθειας»

Έκδοση του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, (Ιούνιος 2016) που ως στόχο έχει, «την κατάρριψη των μύθων και την αποκατάσταση της αλήθειας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, με την παράθεση στοιχείων, για τα «πραγματικά μεγέθη» του Ελληνικού δημόσιου τομέα, σε ό,τι αφορά τη μισθολογική και συνταξιοδοτική δαπάνη, την απασχόληση και την ανάπτυξη, με στόχο τη συμβολή του, «στην έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου για μία ποιοτική, ανοικτή στους πολίτες, δημοκρατική και κοινωνικά υπεύθυνη κρατική διοίκηση και δημόσιες υπηρεσίες».

Στο πρώτο κεφάλαιο, για τη μισθολογική δαπάνη στο Δημόσιο Τομέα, αναλύεται το ύψος αυτής το οποίο ανέρχεται στα 15,8 δις ευρώ ή 9,0% του ΑΕΠ, το 2015, ποσοστό το οποίο είναι μικρότερο του Ευρωπαϊκού μέσου όρου (9,2% του ΑΕΠ) καθώς και η διαχρονική μείωση των ετήσιων τακτικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων από το 2009.

Στο δεύτερο κεφάλαιο, για την απασχόληση στο Δημόσιο Τομέα, παρατίθενται τα στοιχεία που έχει συλλέξει βάσει κοινών και ομοιογενών κριτηρίων ο ΟΟΣΑ, με βάση τα οποία η απασχόληση στον Ελληνικό δημόσιο τομέα ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ και τις αντίστοιχες τιμές των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Μ. Βρετανίας.

Τέλος, στο τρίτο κεφάλαιο, τεκμηριώνεται το ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με απολύσεις και μείωση του δημόσιου, καθώς η μείωση μισθών και απασχόλησης κατά 30% στο δημόσιο τομέα μετακυλίεται σε ολόκληρη την κοινωνία, αποδυναμώνει το ασφαλιστικό σύστημα και επηρεάζει καταλυτικά τον ιδιωτικό τομέα μεταφραζόμενο ως μείωση της κατανάλωσης.

Μπορείτε να τη διαβάσετε παρακάτω (16 σελίδες):

4 Responses to "Το Ελληνικό Δημόσιο σε αριθμούς: «κατάρριψη των μύθων και αποκατάσταση της αλήθειας»"

 1. ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   6 Ιουνίου 2016 at 22:55

  Συμφωνεί ο Κ. Μητσοτάκης;

  • Ανεξάρτητος   6 Ιουνίου 2016 at 23:04

   Ο Κωνσταντίνος;;;

  • ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   6 Ιουνίου 2016 at 23:08

   Κυρίως… αλλά καλού κακού και ο Κυριάκος…

  • ΜΕΝΤΖΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   6 Ιουνίου 2016 at 23:11

   Ανεξάρτητος χαχαχαχαχαααααα, λες να πάρουν φωτιά οι υπολογιστές μας που αναφέραμε αυτό το όνομα; άμπρα κατάμπραααα….