Να ενισχυθουν οι κλαδοι της πτηνοτροφιας και της χοιροτροφιας ζητα με ερωτηση της η Φ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Να ενισχυθουν οι κλαδοι της πτηνοτροφιας και της χοιροτροφιας ζητα με ερωτηση της η Φ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Την ενίσχυση των κλάδων της πτηνοτροφίας και της χοιροτροφίας ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή.
Οι δύο αυτοί κλάδοι της αγροτικής παραγωγής είναι οι μόνοι που δεν επιδοτούνται για απώλεια εισοδήματος , ούτε στηρίζονται από μέτρα της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς ενώ την ίδια ώρα έχουν αποκλειστεί από την επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου. Παράλληλα, η ραγδαία αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την οικονομική κατάσταση των παραγωγών. Όλα αυτά καταδεικνύουν, πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν αδικίες, που στη δίνη της οικονομικής κρίσης φέρνουν ακόμη πιο κοντά στα όρια της επιβίωσης τις μικρές και μεσαίες αυτές εκμεταλλεύσεις του πρωτογενούς τομέα.

Η Βουλευτής στην ερώτησή της ζητά από τον Υπουργό να μεριμνήσει ώστε να εξομαλυνθούν οι αδικίες αυτές και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση των κλάδων της πτηνοτροφίας (αυγοπαραγωγών και πάχυνσης) και της χοιροτροφίας μέσω της ενεργοποίησης του κανονισμού de minimis για έκτακτη ενίσχυση.