Το επιμελητήριο Σερρών υπερ της κατασκευής της σιδηροδρομικής Εγνατίας

Το επιμελητήριο Σερρών υπερ της κατασκευής της σιδηροδρομικής Εγνατίας

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Σερρών τάσσεται υπέρ της κατασκευής και υλοποίησης ενός «σπουδαίου και φιλόδοξου αναπτυξιακού έργου», όπως όντως είναι αυτό της Σιδηροδρομικής Εγνατίας και χαιρετίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων τόνισε ότι «αυτό είναι το μεγάλο έργο που θα επιχειρήσει να υλοποιήσει».   

Πιο συγκεκριμένα και πάντως για το ίδιο ζήτημα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χρήστος Μέγκλας προέβη στην κάτωθι τοποθέτηση :

μεγκλας_Χρήστος_ΕΒΕ_Σερρών«Εμείς, ως Επιμελητήριο Σερρών, θεωρούμε τη Σιδηροδρομική Εγνατία ως έργο κορυφαίας αναπτυξιακής σημασίας για τη Βόρεια Ελλάδα, την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία αλλά και για το Ν.Σερρών, γιατί πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο που θα συνδέσει περιοχές μη εξυπηρετούμενες, με χαμηλό οικονομικό, ενεργειακό και περιβαλλοντικό κόστος και υψηλότατο αναπτυξιακό όφελος.

Το έργο αυτό είναι απαραίτητο για τη σύνδεση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το σιδηροδρομικό δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας, και θα καλύψει όλη τη βόρεια πλευρά της χώρας. Μάλιστα, περιλαμβάνει τα τμήματα Ηγουμενίτσα – Ιωάννινα – Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Ξάνθη (όλα νέα χάραξη) και αναβάθμιση των τμημάτων Προμαχώνας – Στρυμόνας – Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο». Επιπλέον, στα επίσης θετικά του εν λόγω έργου, που άμεσα και έμμεσα αφορά και τις Σέρρες, είναι η ανάδειξη του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης ως Εμπορευματικού Κόμβου και η απρόσκοπτη και τακτική του σιδηροδρομική σύνδεση με τη Βουλγαρία και τις λοιπές χώρες της Βαλκανικής.

    Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι ήγγικεν η ώρα οι αρμόδιοι να εξετάσουν πιο ζεστά το όλο θέμα και να μπει η Σιδηροδρομική Εγνατία στις ράγες υλοποίησής της».