Το έτος του πιθήκου: Μάθετε τα πάντα για το κινέζικο ωροσκόπιο

Το έτος του πιθήκου: Μάθετε τα πάντα για το κινέζικο ωροσκόπιο

Η κινέζικη αστρολογία είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που έχει επικρατήσει ως δυτική αστρολογία με τον κύκλο των 12 γνωστών ζωδίων (Κριός, Ταύρος, Δίδυμοι, Καρκίνος, Λέων, Παρθένος, Ζυγός, Σκορπιός, Τοξότης, Αιγόκερως, Υδροχόος και Ιχθύες).

Συγκεκριμένα στο κινέζικο ωροσκόπιο κάθε χρόνος σχετίζεται με έναν κύκλο 12 ζώδιων με ονόματα ζώων και πέντε στοιχεία: Μέταλλο (χρυσό), Νερό, Ξύλο, Φωτιά και Γη. Τόσο το ζώδιο όσο και το στοιχείο του έτους γέννησής σας λέγεται ότι επηρεάζει την προσωπικότητα και το πεπρωμένο σας. Οι ίδιοι συνδυασμοί στοιχείων και ζωδίων (πχ η χρονιά του πιθήκου της φωτιάς ή η χρονιά του ξύλινου αλόγου) επαναλαμβάνονται κάθε 60 χρόνια.

Σύμφωνα με το κινέζικο ωροσκόπιο, το 2016 (που για τους κινέζους ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου) είναι η χρονιά του πιθήκου της φωτιάς και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2017.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται σε χρονιά του πιθήκου θεωρούνται εκκεντρικοί, πνευματώδεις, έξυπνοι και με γοητευτική προσωπικότητα. Χαρακτηριστικά τους είναι η αταξία, την περιέργεια, και η εξυπνάδα, ενώ λατρεύουν τις φάρσες και τα παιχνίδια, αλλά είναι επίσης και οπορτουνιστές.

Ωστόσο μία μεγάλη διαφορά που έχει το κινέζικο ωροσκόπιο από της δύσης είναι ότι παρόλο που γενικά ο μήνας ενός ζωδίου θεωρείται τυχερός για το ίδιο το ζώδιο (πχ ο Απρίλιος για τον Κριό) στο κινέζικο ωροσκόπιο, η χρονιά του ζωδίου θεωρείται κακότυχη για τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο αυτό (πχ το 2016 θα είναι δύσκολη χρονιά για τους πιθήκους).

Πώς όμως μπορείτε να μάθετε τι ζώδιο είστε στο κινέζικο ωροσκόπιο και τι προβλέπεται για το έτος του πύρινου πιθήκου; Με μία επίσκεψη στη ιστοσελίδα astrology4u μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το κινέζικο ωροσκόπιο και να βρείτε όλες τις πληροφορίες και τις προβλέψεις που θέλετε για το 2016.