Το «κόλπο γκρόσο» Μεϊμαράκη με τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή των Σερρών

Το «κόλπο γκρόσο» Μεϊμαράκη με τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή των Σερρών

Ο Κώστας Καραμανλής ο νεώτερος, που πήρε τη σκυτάλη της συνέχισης του legacy (κληρονομιάς) της μεγάλης πολιτικής οικογένειας της Κεντροδεξιάς, με τη σαρωτική επικράτησή του στις Σέρρες, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, είναι από εκείνους που έχει “καρφιτσωμένους” στο ραντάρ του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, για την ανασυγκρότηση της Κεντροδεξιάς.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του ysterografa.gr, ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιφυλάσσει ρόλο-έκπληξη για τον βουλευτή Σερρών, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να του αναθέσει τον Πολιτικό και Στρατηγικό Σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας, στο περιθώριο και της επικείμενης αναβάθμισης του σημερινού Γραμματέα, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η επιλογή Καραμανλή για τον Σχεδιασμό έχει πολιτική ουσία αλλά και σημειολογία για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Απ’ τη μια, ως πολιτικός συνεχιστής του καραμανλισμού, θεωρείται η καλύτερη λύση για να επικαιροποιήσει και να εδραιώσει το στρατηγικό αφήγημα του μεσαίου χώρου και τη διεκδίκηση του κοινωνικού κέντρου, που είχε πετύχει ο (εξάδελφος) Κώστας Καραμανλής ως πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, εξασφαλίζοντας μια αδιασάλευτη πολιτική ηγεμονία για την Κεντροδεξιά, για σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία.

Κώστας, Κωνσταντίνος & Κώστας Καραμανλής
Κώστας, Κωνσταντίνος & Κώστας Καραμανλής

Απ’ την άλλη, είναι ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους της νεώτερης γενιάς των στελεχών της Κεντροδεξιάς, έχει αξιοσημείωτο επαγγελματικό παρελθόν, πριν την είσοδό του στην πολιτική, και καταγράφει ουσιαστική βελτίωση και εξέλιξη στον δημόσιο λόγο του και το positioning που τον χαρακτηρίζει στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Πέραν των παραπάνω, ο “παλιός” Βαγγέλης Μεϊμαράκης θέλει να παίξει και με την ιστορική σημειολογία μιας τέτοιας επιλογής. Για όσους δεν το θυμούνται,  ο αείμνηστος Μιλτιάδης Έβερτ είχε αναθέσει τη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας στον… Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με τη σειρά του άνοιγε τότε την προσωπική πολιτική περπατησιά του.

Τη συνέχεια, την κατέγραψε η Ιστορία. Έναν χρόνο μετά τις χαμένες εκλογές του 1996, το 1997, η Κεντροδεξιά άλλαζε γενιά, και ο Κώστας Καραμανλής αναλάμβανε τα ηνία της Νέας Δημοκρατίας, για να την οδηγήσει στην εξουσία και την πολιτική ηγεμονία.