Το νεο αστέρι στο MOTOCROSS είναι μόλις… 10 ετών και είναι απο τις ΣΕΡΡΕΣ!

Το νεο αστέρι στο MOTOCROSS είναι μόλις… 10 ετών και είναι απο τις ΣΕΡΡΕΣ!

moto-Καλαθας-003Ο Δημήτρης Καλαθάς είναι μόλις 10 ετών και μαθητής της τετάρτης δημοτικού. Γεννήθηκε στις Σέρρες στις 11/03/2005 και είναι αθλητής του ΜΟΣ. Ο πατέρας του, Αθανάσιος Καλάθας λάτρης των δύο τροχών, μύησε από ηλικία μόλις 4 ετών τον μικρό Δημήτρη στον χώρο του Μotocross. Συγκεκριμένα, δήλωσε: ‘Πήγα σε ένα φίλο που είχε ενοικιαζόμενα ATV (γουρούνες) και του ζήτησα να μου δώσει μία μικρή παιδική αλλά δεν υπήρχε κάτι για το μέγεθος του γιου μου και έτσι ανέβηκε για πρώτη φορά σε μία 110 κυβικά και εγώ στο πρώτο γύρο στην πίστα έτρεχα από πίσω του μην τυχόν και ανοίξει πολύ το γκάζι.’

Το πρώτο motocross μηχανάκι του Δημήτρη ήταν το PW YAMAHA ενώ τώρα είναι κάτοχος ενός ΚΤΜ SX65. Το παρθενικό του βάπτισμα ήταν σε ηλικία 8 ετών στην Κοζάνη όπου έτρεξε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα Β. Ελλάδος και σε ηλικία 8 ετών καταλαμβάνει την 5η θέση. Την επόμενη χρονιά ο βενιαμίν του πρωταθλήματος σε ηλικία 9 ετών κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση στο πρωτάθλημα Β. Ελλάδος και την 6η θέση στο Βαλκανικό. Ο Δημήτρης μας είπε: ‘Έβλεπα τον μπαμπά μου να οδηγεί μηχανή και ήθελα και εγώ. Δεν φοβήθηκα καθόλου την πρώτη φορά. Όταν ο μπαμπάς μου είπε ότι θα σταματούσαμε τους αγώνες φέτος ήμουν χάλια. Δεν είχα όρεξη για τίποτε.’ Τότε ο ΜΟΣ ήρθε σε επαφή με το ΜΟΤΟ KAFETZIS που δέχτηκε να γίνει χορηγός του Δημήτρη για να επιστρέψει στις νίκες.

Φέτος ο Δημήτρης συμμετέχει στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία MX65. Στον αγώνα που διεξήχθη στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών ο Δημήτρης ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας την 2η θέση. Επίσης, στις 5 Απριλίου συμμετείχε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάνοντας τους Σερραίους υπερήφανους , κατακτώντας την 7η θέση. ‘Νιώθω πολύ ωραία και με τους φίλους μου μιλώ συνέχεια για μηχανάκια. Τους λέω να ξεκινήσουν μαζί μου και πόσο ωραία είναι. Έχω κάνει πολλούς φίλους σε όλη την Ελλάδα και παίζουμε μαζί πριν τους αγώνες παιχνίδια στο PSP. Πάω σε πολλά μέρη και αθλούμαι. Περνώ τέλεια’ μας δήλωσε ο Δημήτρης μετά το τέλος του αγώνα του.

Το MOTO KAFETZIS θεωρεί ότι παιδιά με τόσο ταλέντο όπως ο Δημήτρης πρέπει να υποστηρίζονται με κάθε τρόπο, οικονομικό και ψυχολογικό. Παιδιά όπως ο Δημήτρης μόνο καλό πρότυπο μπορούν να υπάρξουν για όλα τα παιδιά της ηλικίας τους προωθώντας το αίσθημα ευγενής άμιλλας, τα πραγματικά αγνά ιδανικά που προάγει κάθε άθλημα αλλά κυρίως την προσωπική εξέλιξη του παιδιού που γαλουχείτε σε ένα υγιές περιβάλλον έχοντας πολλά ερεθίσματα. Γι’ αυτό και το ΜΟΤΟ ΚAFETZIS είναι κοντά στο Δημήτρη Καλαθά. Καλό πρωτάθλημα Δημήτρη!