Το νοσοκομείο Σερρών θα «ενισχυθεί» με… τρεις (3)! ιατρούς, με… 12μηνη σύμβαση!

νοσοκομειο-σερρωνΣήμερα λήγει η προθεσμία που έχουν οι υποψήφιοι γιατροί να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις για την εγγραφή τους στους καταλόγους του υπουργείου Υγείας βάσει των οποίων θα προσληφθούν 405 επικουρικοί γιατροί μέσα στον Ιούνιο.Το νέο προσωπικό θα καλύψει κενές θέσεις σε διάφορες μονάδες του ΕΣΥ και θα εργαστεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας 

Για το Νοσοκομείο Σερρών προκηρύχθηκαν μόνο τρεις (3) συνολικά θέσεις για τις ειδικότητες Αναισθησιολογία, Ορθοπαιδική και Ψυχιατρική

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας με δήλωση του Προέδρου της κ.Δημήτρη Βαρνάβα επισημαίνει:

Aπό την αναγγελία των μνημονίων στο Καστελόριζο μέχρι σήμερα έχουν αποχωρήσει από το ΕΣΥ 3000 μόνιμοι γιατροί. Οι περισσότεροι συνταξιοδοτήθηκαν, αρκετοί όμως παραιτήθηκαν και πήραν των οματιών τους.

Απεναντίας δεν έγινε ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού. Μόνον επικουρικοί  καλούνται να καλύψουν τα κενά και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε ακόμη και προκηρύξεις γιατρών με μπλοκάκι, οι οποίες δεν ευοδώθηκαν.

Είναι προφανές πως σε αντικείμενα υψηλής εξειδίκευσης όπως η ιατρική, δεν είναι δυνατόν να καλύψεις κενά με γιατρούς που έχουν θητεία ενός έτους και προσλαμβάνονται με γλίσχρες αποδοχές, ενώ μένουν απλήρωτοι για τις ατελείωτες εφημερίες που πραγματοποιούν.

Οι κυβερνητικοί φωστήρες δεν εφαρμόζουν ούτε τον κανόνα 1/5 (και μεταγενέστερα 1/10) στην αναπλήρωση των κενών στο ΕΣΥ, ενώ όποτε δημοσιεύουν πίνακες ενδιαφέροντος για επικουρικούς το κάνουν με επικοινωνιακό θόρυβο προκειμένου να συγκαλύψουν την τραγικά απαράδεκτη πολιτική τους (κλικ εδώ).

 Πρόσκληση ενδιαφέροντος για 53 επικουρικούς ιατρούς.
Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζου, προκηρύχθηκαν πενήντα τρεις (53) θέσεις επικουρικών ιατρών για την ενίσχυση του επιστημονικού προσωπικού – κατά κύριο λόγο- των νοσοκομειακών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδας, πέραν των τετρακοσίων πέντε (405) θέσεων οι οποίες ανακοινώθηκαν πρόσφατα.
Οι επικουρικοί ιατροί θα εργαστούν με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου δωδεκάμηνης διάρκειας, ενώ η επιλογή τους πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και μέσω των προβλεπόμενων εκ του νόμου διαδικασιών.
Με την παραπάνω απόφαση του Υπουργού Υγείας συνεχίζεται απρόσκοπτα η στελέχωση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση, στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η υλοποίηση του σχεδιασμού ενίσχυσης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των νοσηλευτικών μονάδων της νησιωτικής Ελλάδος.

Η ΟΕΝΓΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη στελέχωση του ΕΣΥ. Δεν θα σταματήσουμε να τις επαναλαμβάνουμε διαρκώς, πράγμα που συνέβη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου. Και τούτο διότι πιστεύουμε πως αποτελούν κρίσιμο ζήτημα επιβίωσης του ελληνικού λαού στις τραγικές συνθήκες που βιώνει.

Καλούμε λοιπόν την κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα όλα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να στελεχώσει Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με μόνιμο προσωπικό, ώστε να ορθοποδήσει το ΕΣΥ που καταρρέει.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ