Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα μηνύματα για την 25η Μαρτίου στις Σέρρες

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και τα μηνύματα για την 25η Μαρτίου στις Σέρρες

Την Κυριακή 25η Μαρτίου 2018 κορυφώνονται οι εκδηλώσεις, για την 197η Εθνική επέτειο της απελευθέρωσης από τους Τούρκους και την απαρχή της δημιουργίας του Ελληνικού κράτους, στην πόλη των Σερρών.

Με μία ώρα λιγότερο ύπνο (καθώς είναι το Σαββατοκύριακο που η ώρα αλλάζει σε θερινή) οι σερραίοι θα δουν την παρέλαση με ψιλόβροχο ή συννεφιά (από αργά το μεσημέρι αναμένεται επιδείνωση με κανονική βροχή) και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 11ο Κελσίου.

Αλλαγή του χώρου της παρέλασης λόγω έργων

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Βασιλέως Βασιλείου, με την εξέδρα των επισήμων να είναι στημένη μπροστά από το κτίριο της Εθνικής Τράπεζας (σ.σ. στην Οδό Μεραρχίας πραγματοποιούνται έργα πεζοδρόμησης).

Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 -3- 2018

 • ΩΡΑ 08:00 – Έπαρση της Σημαίας της πόλης.
 • ΩΡΑ 11:00 – Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Μεγ. Ταξιαρχών.
  • -Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Ελισάβετ Κυριακίδου, φιλόλογο του 2ου Γυμνασίου Σερρών.
 • ΩΡΑ 11:30 – Μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμ. Παππά στην πλατεία Ελευθερίας.
  • -Επιμνημόσυνη δέηση.
  • -Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Συνταγματάρχη – Διοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, τον Δήμαρχο Σερρών, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τον Πρόεδρο της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και για την Εθνική Αντίσταση οι εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων.
  • -Σιγή ενός λεπτού.
  • -Εθνικός Ύμνος.
 • ΩΡΑ 12:00 – Παρέλαση των Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Σπουδαστών, Μαθητών, Μαθητριών, Οδηγών και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • -Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν του Λαού και των Αρχών στην αίθουσα «Κων. Καραμανλής» του Διοικητηρίου.
 • ΩΡΑ 18:00  -Υποστολή της Σημαίας της πόλης.

 

Το μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μωυσιάδη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 (23/3/2018)

197 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 25η Μαρτίου 1821 και το μήνυμα της Εθνικής μας Επετείου παραμένει πάντα επίκαιρο και διαχρονικό. Αυτή τη σπουδαία ημέρα για όλο τον ελληνισμό αποτίουμε τιμή στους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.
Σήμερα ανακαλούμε τη μνήμη ενός σπουδαίου παρελθόντος που ενισχύει την εθνική μας αυτοπεποίθηση ,καθώς η στάση των αγωνιστών του ’21 μας διδάσκει πως με ομοψυχία, αλληλεγγύη και συλλογικό όραμα ακόμη και οι πιο δύσκολοι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν.
Η τόλμη , ο ηρωισμός και η ομοψυχία των προγόνων μας που πέτυχαν αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, μας κάνει υπερήφανους και παράλληλα μας δημιουργεί μια τεράστια ευθύνη ώστε να φαινόμαστε πάντα αντάξιοι αυτής της μεγάλης θυσίας.
Παρά τις αδιαμφισβήτητες δυσκολίες που βιώνουμε ως χώρα, μπορούμε να αντλούμε έμπνευση, αισιοδοξία και δύναμη από τον αγώνα του 1821 με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας, αντάξιο της ιστορίας της.
Επιπλέον, η μεγάλη σημερινή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου κρατάει άσβεστη μέσα στα στήθη όλων μας την ελπίδα.
Με όλες τις παραπάνω σκέψεις, εύχομαι από καρδιάς σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών
Γιάννης Μωυσιάδης

 

 Το μήνυμα του Δημάρχου Σερραίων Πέτρου Αγγελίδη

Σερραίες και Σερραίοι,

Ο φετινός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου είναι διαφορετικός.

Μετά τις επαναλαμβανόμενες τουρκικές προκλήσεις το μήνυμα της εθνεγερσίας είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Η επανάσταση των Ελλήνων υπήρξε κοσμοϊστορικό γεγονός, καθώς σήμανε την έναρξη μιας σειράς αγώνων για την ελευθερία, οι οποίοι φαίνεται ότι δεν έχουν ακόμη τελειώσει.

Πράγματι, η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς η κρίση που βιώνει σε όλα τα επίπεδα, αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο στόχαστρο εταίρων, δανειστών, οικονομικών συμφερόντων, οι οποίοι επιθυμούν να την απομυζήσουν.

Οι πρόγονοί μας επαναστάτησαν το  1821, προκειμένου να αποτινάξουν τον οθωμανικό ζυγό.

Εμείς σήμερα καλούμαστε να αντισταθούμε σε όσους επιβουλεύονται την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας που κερδήθηκαν με αγώνα κι αίμα.

Mε ενότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τα προβλήματα και θα προχωρήσει μπροστά.

Το παράδειγμα των προγόνων μας αγωνιστών του 1821 μας δείχνει το δρόμο.

Σερραίες και Σερραίοι,

Ο αγώνας του Ελληνισμού να επιζήσει συνεχίζεται και παρά την επιθυμία όσων θέλουν να επιβάλουν το δικό τους σκοτάδι είναι ανάγκη να αναλογιστούμε ότι Ελλάς σημαίνει Χώρα του Φωτός…

Πέτρος Αγγελίδης

 Δήμαρχος Σερρών

 

Μήνυμα Μιχάλη Τζελέπη για την 25η Μαρτίου

Σήμερα που η Πατρίδα μας βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή λόγω του ταραγμένου διεθνούς περιβάλλοντος, των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει στα Εθνικά Θέματα, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τις σχέσεις με τους γείτονες: Σκοπιανούς και Αλβανούς, την οικονομική κρίση και την έξοδο από αυτήν, την αποδυνάμωση της Δημοκρατίας και των Θεσμών της, η επέτειος της εξέγερσης του ελληνισμού της 25η Μαρτίου του 1821 λειτουργεί ως «καμπανάκι» για να μας υπενθυμίσει ότι ο σκληρός και άνισος αγώνας των προγόνων μας ενάντια στις στοχεύσεις των ισχυρών πρέπει να βρει δικαίωση και στη σύγχρονη εποχή.

Ο αγώνας για «Ελευθερία», «αξιοπρέπεια», «Εθνική Ανεξαρτησία», «Κοινωνική Δικαιοσύνη» πρέπει να συνεχιστεί με σθένος, ομοψυχία, αυτοπεποίθηση και συνένωση δυνάμεων γιατί η επέτειος αυτή μας δίδαξε ξεκάθαρα ότι κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, ακόμη και αν η μάχη είναι άνιση.

Χρέος όλων μας είναι  να προτάξουμε για ακόμη μια φορά το συλλογικό εμείς αντί της ιδιοτέλειας, τη θέληση αντί της μεμψιμοιρίας, έτσι ώστε να τιμήσουμε στην πράξη τον αγώνα των προγόνων μας.

Χρόνια πολλά σε όλες τις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες!

Χρόνια πολλά στο έθνος μας!

Μιχάλης Τζελέπης

Βουλευτής Σερρών

 

Advertisements