Το πρώτο κρούσμα Δυτικού Νείλου στο νομό Σερρών-78 σε όλη τη χώρα

Το πρώτο κρούσμα Δυτικού Νείλου στο νομό Σερρών-78 σε όλη τη χώρα

Ενας 87χρονος από το χωριό Καρπερή του Δήμου Ηράκλειας, εισήχθη πριν από μερικές ημέρες με συμπτώματα του ιού του Δυτικού Νείλου, πράγμα που επιβεβαιώθηκε όταν έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ο 87χρονος νοσηλεύεται στο γενικό νοσοκομείο Σερρών, έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο και η υγεία του εξελίσσεται ομαλά.

Ενημέρωση των κατοίκων από τη Διεύθυνση Υγείας

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο κ. Χρήστος Βουλγαρίδης από την Διεύθυνση Υγείας, που επιβεβαίωσε το περιστατικό, συνεργείο της Διεύθυνσης επισκέφτηκε την Καρπερή και ενημέρωσε τους κατοίκους για τα μέτρα προφύλαξης, ενώ το επόμενο διάστημα θα γίνει και ραντισμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών, στην περιοχή.

Ο κ. Βουλγαρίδης τόνισε πως βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο έως το τέλος του Οκτωβρίου και θα πρέπει όλοι να βρίσκονται σε επιφυλακή τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

40 Δήμοι σε όλη τη χώρα με κρούσματα

Σε τουλάχιστον 40 δήμους, έναντι 10 πέρυσι, έχει καταγραφεί φέτος η εμφάνιση μολυσμένων από τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνουπιών αυξάνοντας την ανησυχία των πολιτών.
Στον «χάρτη» με τις επηρεαζόμενες περιοχές εντάχθηκαν από τις αρχές αυτής της εβδομάδας άλλοι έξι δήμοι, μεταξύ των οποίων αυτοί της Ηράκλειας, της Καλλιθέας , του Αιγάλεω και του Πειραιά.
Η περιοχή στην οποία έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, όπως δείχνει το εβδομαδιαίο δελτίο παρακολούθησης της νόσου από το ΚΕΛΠΝΟ, παραμένει αυτή της Δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με τον «χάρτη» που συνέταξε η ειδική ομάδα εργασίας της επιτροπής για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροπικών κρουσμάτων του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται:
– από το Λεκανοπέδιο οι δήμοι Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ηλιουπόλεως, 2ο δημοτικό διαμέρισμα Αθήνας, Καλλιθέας, Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ωρωπού, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Περάματος και Πειραιώς

  • από τη μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης οι δήμοι Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Παύλου Μελά

Κρούσματα έχουν δηλωθεί και από τους δήμους Λουτρακίου, Χαλκίδας, Τανάγρας, Θηβαίων, Αλίαρτου, Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Πέλλας, Σκύδρας, Παιονίας, Κομοτηνής, Κασσάνδρας , Μυλοποτάμου και Ηράκλειας Σερρών.

78 κρούσματα – 5 θανατηφόρα

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από το τέλος του περασμένου Μαϊου, που καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας, έχουν επιβεβαιωθεί 78 κρούσματα με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 5 ήταν θανατηφόρα.