Το πρόβλημα της αδειοδότησης του αυτοκινητοδρομίου Σερρών και η δέσμευση Τζιτζικώστα για τη στήριξή του με πράξεις και όχι λόγια

ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθ. Μασλαρινός και Αθ. Μπασδάνης κοντά στον Απ.Τζιτζικώστα
ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθ. Μασλαρινός και Αθ. Μπασδάνης κοντά στον Απ.Τζιτζικώστα

Παράλληλα με τον κ. Ιωαννίδη, την ίδια ώρα στις Σέρρες βρέθηκε και ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος Απόστολος Τζιτζικώστας, με αφορμή τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον δήμο Σερρών (σε απόσταση 200μ από τα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου έδινε συνέντευξη τύπου ο Γ.Ιωαννίδης) για την αναβάθμιση του αυτοκινητοδρομίου μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου και με τη διαδικασία αδειοδότησης των αγώνων που διεξάγονται σε αυτό, καθώς όλες οι άδειες έληξαν στο τέλος του χρόνου και θα πρέπει να εκδοθεί νέα η οποία όμως με βάσει την κατάσταση της πίστας δεν μπορεί να εκδοθεί με τους νέους όρους, όπως είχαμε επισημάνει και σε παλαιότερη δημοσίευσή μας. Για το ξεπέρασμα του «σκοπέλου» αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ Μιχάλη Παπαδόπουλο, προκειμένου να προχωρήσει η τροπολογία του νόμου με την οποία θα διαχωρίζονται οι αγώνες ταχύτητας από τους αγώνες ομαδικών αθλημάτων, καθώς με τον τρόπο αυτό θα απλοποιηθεί η διαδικασία αδειοδότησης και διεξαγωγής αγώνων στο Αυτοκινητοδρόμιο.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με την συντήρηση και την προβολή του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά και έργα που απαιτούνται για την αναβάθμισή του.

Κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας  αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την πόλη των Σερρών η σωστή λειτουργία του Αυτοκινητοδρομίου καθώς όπως τόνισε : «Μεγάλο μέρος του τουρισμού στο αστικό κέντρο των Σερρών οφείλεται στους αγώνες που γίνονται στο Αυτοκινητοδρόμιο και ο στόχος όλων μας είναι να μπορέσουμε να το αναπτύξουμε, να το προβάλλουμε και να προσελκύσουμε εθνικούς και διεθνείς αγώνες στις Σέρρες».

Αναφερόμενος στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε τη βούλησή του να ενταχθούν αυτά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όχι με λόγια, αλλά στην πράξη. Γι’ αυτό και θέλω να ξέρετε πως στη νέα προγραμματική περίοδο, το νέο ΕΣΠΑ, ως Περιφέρεια είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε για συγκεκριμένα έργα που μπορούν να ενταχθούν προς χρηματοδότηση, έτσι ώστε να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του και να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο φέρνοντας περισσότερους αγώνες και άρα περισσότερους επισκέπτες στην πόλη των Σερρών. Θέλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής  μας και με συγκεκριμένο σχέδιο είμαστε έτοιμοι να το πετύχουμε».

Ο κ. Τζιτζικώστας στις δηλώσεις του τόνισε: “Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι είναι τελείως διαφορετική η προεκλογική εκστρατεία και τελείως διαφορετική η διεκδίκηση της Περιφέρειας. Εμείς έχουμε μια περιφέρεια να διοικήσουμε, έχουμε ανοιχτά προβλήματα και ζητήματα και η επίσκεψή μου σήμερα δεν είναι προεκλογικού χαρακτήρα. «Η «Αλληλεγγύη» θα προχωρήσει κανονικά ως ένας αυτόνομος, αυτοδιοικητικός συνδυασμός και ως μία αυτοδιοικητική καθαρά πρόταση, μακριά από κόμματα και τέτοιου είδους αγκυλώσεις και αυτό είναι ξεκάθαρο”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Σερρών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αθ. Μασλαρινός και Αθ. Μπασδάνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών Χ. Μέγκλας, τα μέλη της διοίκησης του Αυτοκινητοδρομίου και θεσμικοί εκπρόσωποι του δήμου και των τοπικών αρχών.