Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες με τον Κώστα Καρπουχτσή να κάνει την … διαφορά!

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες με τον Κώστα Καρπουχτσή να κάνει την … διαφορά!

Ανακοινώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αργά το βράδυ της Τετάρτης 12/6 οι οκτώ υποψήφιοι βουλευτές που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Σερρών για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται ως επί το πλείστον από πρόσωπα που προέρχονατι από τα «σπλάχνα» του ΣΥΡΙΖΑ ή έχουν ξανακατέβει σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η… διαφορά

Εξαίρεση αποτελεί η υποψηφιότητα του Κώστα Καρπουχτσή, τον οποίο μπορούμε να τον εντάξουμε στο σκέλος της «Προοδευτικής Συμμαχίας» του τίτλου και στα πρόσωπα που αποτελούν το «προσωπικό στοίχημα» του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το άνοιγμα του κόμματος και σε άλλους χώρους που ενστερνίζονται το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο.

Στο πρόσωπο του Κώστα Καρπουχτσή Ο ΣΥΡΙΖΑ Σερρών φαίνεται να βρήκε το πρόσωπο που αντικατοπτρίζει  τη γενιά των νέων και ελπιδοφόρων ανθρώπων, με τεχνοκρατικό υπόβαθρο που μπορούν να εμπνεύσουν φρεσκάδα και δυναμισμό.

Οικονομολόγος με δείγματα γραφής στον Δήμο Σερρών

Ο Κώστας Καρπουχτσής στην πρώτη του επαφή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση το 2014, εκλέχθηκε και συμμετείχε στη Δημοτική Αρχή του  Πέτρου Αγγελίδη, δείχνοντας, τα «δείγματα γραφής» του και τις ικανότητές του (οικονομολόγος-σύμβουλος επιχειρήσεων), στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξασφαλίζοντας με την μεθοδικότητά του, σειρά σημαντικών προγραμμάτων για το Δήμο Σερρών (όπως το πρόγραμμα της επέκτασης των πεζοδρομήσεων, ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας).

Άνθρωπος του αποτελέσματος και ήπιων τόνων, είναι από εκείνους που δεν αρέσκονται στα μεγάλα λόγια αλλά προτιμά να μιλάει με πράξεις.  Βρέθηκε στο προσκήνιο και στη δημοσιότητα, μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες, όταν ανέλαβε την Προεδρία της ΚΕΔΗΣ.

Η υποψηφιότητά του ξεφεύγει από το «σκληροπυρηνικό μοντέλο» των μέχρι σήμερα υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στα συν του πιστώνεται επίσης η επιλογή του να εκτεθεί στην ψήφο των Σερραίων, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται δημοσκοπικά σε δύσκολη θέση, έχοντας και την φθορά των πέντε χρόνων της εξουσίας σε μνημονιακούς καιρούς.

Τα «βαριά» ονόματα του ψηφοδελτίου

Κατά τ’ άλλα τα «βαριά» ονόματα του ψηφοδελτίου είναι η νυν βουλεύτρια Αφροδίτη Σταμπουλή, και ο Ευάγγελος Φωτίου, ενώ δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο Ελευθέριος Αβραμάκης, ο οποίος είχε πάει καλά στις εκλογές του 2015.

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών είναι τα εξής:

  1. ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
  2. ΑΝΘΟΥΛΑΚΗ ΚΑΦΕΝΙΑ
  3. ΒΕΛΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ
  4. ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  5. ΚΑΡΠΟΥΧΤΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  6. ΛΑΣΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
  7. ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
  8. ΦΩΤΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο Σερραίος κ. Μάρκος Μπόλαρης θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όπως και στις εκλογές του 2015.

Σε Αχαΐα και Λάρισα θα είναι υποψήφιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και σύντομα θα ανακοινωθεί και η τρίτη εκλογική Περιφέρεια στην οποία θα θέσει υποψηφιότητα, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ για τις υποψηφιότητες στις εθνικές εκλογές.

Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική περίοδο ορίζεται η Έφη Αχτσιόγλου.