Το Σωματείο Μετάλλου ν. Σερρών καταγγέλλει την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Το Σωματείο Μετάλλου ν. Σερρών καταγγέλλει την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου

Σε καταγγελία που στρέφεται κατά της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σερρών, προχώρησε το «Σωματείο Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου», καθώς αυτή, δεν αναγνωρίζει τη ύπαρξή του, παρά την απόφαση της δικαιοσύνης.

Αναλυτικά στην καταγγελία του το Σερρών, προχώρησε το «Σωματείο Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου», αναφέρει:

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, εδώ και ένα χρόνο, εμείς, εργάτες στον κλάδο του μετάλλου, κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να ζωντανέψουμε το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που μας εκπροσωπεί, το «Σωματείο Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου».

Το σωματείο μας, όπως και άλλα πολλά σωματεία  στο Νομό μας, με ευθύνη της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου και των παρατρεχάμενων τους, κατάντησε σωματείο σφραγίδα, χωρίς καμία δράση και λειτουργία, μακριά από τα προβλήματα μας(μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ελαστικές σχέσεις εργασίας, απολύσεις κ.α.).

Πριν έναν χρόνο περίπου, η θητεία της διοίκησης του Σωματείου ( ΠΑΣΚΕ) έληξε, αλλά αρχαιρεσίες δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και ουδέποτε ενημερώθηκε κάποιο μέλος του σωματείου για την λήξη της θητείας και για το ότι θα έπρεπε να γίνουν νέες εκλογές. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΟΥΝ!!! Είναι γνωστή η πρακτική της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Σερρών να κάνουν αρχαιρεσίες με κλειστές πόρτες, νύχτα, σαν τους κλέφτες και στις περισσότερες των περιπτώσεων εκλογές χωρίς εργαζόμενους!

Αυτή την φορά όμως δεν τους πέρασε! Με πρωτοβουλία μελών του σωματείου, προχωρήσαμε στις νόμιμες διαδικασίες (εξώδικα, προσφυγή στο πρωτοδικείο, διορισμός προσωρινής διοίκησης) ώστε το σωματείο μας να προχωρήσει σε  συνέλευση και αρχαιρεσίες, να λειτουργήσει, να πάρει σάρκα και οστά, να βρίσκεται στο πλευρό μας, να οργανώνει την πάλη για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που έχουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας!

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου αποφάσισε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση και οι εκλογές να γίνουν την Κυριακή 14 Απριλίου και ώρα 11:00 πμ. στο Εργατικό Κέντρο Σερρών μιας και το σωματείο μας ανήκει στην δύναμη του. Όμως η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου που παριστάνει την ηγεσία των εργατών στις Σέρρες, μας αρνήθηκε ακόμα και να λάβει την αίτηση μας!!! Με έκπληξη ακούσαμε να μας λένε, ότι “δεν υπάρχει τέτοιο σωματείο”, ότι “οι διαδικασίες που κάναμε δεν ισχύουν”, ενώ  αυτά έχουν αποφασιστεί με δικαστική απόφαση.

Με την συγκεκριμένη στάση του ΕΚΣ, αποδεικνύουν για ακόμη μια φορά, πως λειτουργούν τα σωματεία που βρίσκονται στα χέρια τους. Αγωνίζονται να υποτάξουν το εργατικό κίνημα στις ορέξεις των αφεντικών!

Δεν θα τους περάσει, δεν θα τους κάνουμε την χάρη.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Μετάλλου Ν. Σερρών, θέλουμε να γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Θέλουμε να γίνει το σωματείο μας, δεύτερο σπίτι των εργατών και όχι “εργοδοτικό”, με αντιπροσώπους εκλεγμένους μέσα από πραγματικές διαδικασίες και όχι σωματείο σφραγίδα παραγωγής νόθων “αντιπροσώπων”. Αυτή είναι η μοναδική επιδίωξη μας

Για όλα αυτά καλούμε, κάθε εργαζόμενο που θέλει τη δημοκρατική συλλογική λειτουργία των εργατικών συνδικάτων, να πάρει θέση. Για αυτό σε καλούμε να  έρθεις στο σωματείο σου, να γραφτείς, να συμπορευτείς και να παλέψεις μαζί μας για μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Τώρα οργανωνόμαστε όλοι στο συνδικάτο μας και την  Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στις 11:00 πμ στην Οδό Φιλίππου 10, στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Ν. Σερρών να συμμετέχουμε μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες του.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!!!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΣΕΡΡΩΝ