Με τον μητροπολίτη Σερρών στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλλογίαννη, Σ.Κοτσαμπάς & Ι.Μπαλίτης

Με τον μητροπολίτη Σερρών στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλλογίαννη, Σ.Κοτσαμπάς & Ι.Μπαλίτης

Μητροπολίτης Σερρών-Κεφαλογιάννη-Κοτσαμπάς-ΜπαλίτηςΣύμφωνα με ενημέρωση από τον Εμπορικό Σύλλογο, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών, κ Μπαλίτης Ιωάννης με τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ κ Κοτσαμπά Σωτήριο βρέθηκαν στην Αθήνα.

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ Θεολόγο είχαν συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού κ Κεφαλογιάννη Όλγα και τον Γ.  Γραμματέα του Υπουργείου κ Λιάσκο  Αναστάσιο με θέμα την ανάπτυξη του Προσκυνηματικού- Θρησκευτικού Τουρισμού στον Νομό Σερρών.

Η Υπουργός έμεινε ενθουσιασμένη από την τοποθέτηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας και δήλωσε ότι πρώτη φορά, ως Υπουργό, την επισκέπτονται δύο εκπρόσωποι του Επιχειρηματικού κόσμου με τον Ποιμενάρχη τους εκφράζοντας την αγωνία τους για την προσέλκυση νέου καταναλωτικού κοινού στην περιοχή τους.

Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση μίας ώρας περίπου με τον κ Λιάσκο για τον σχεδιασμό ημερίδας με θέμα την τουριστική ανάπτυξη  στις Σέρρες με ομιλητή τον ίδιο.

Δεύτερος σταθμός των Προέδρων ήταν τα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ Καββαθά Γεώργιο και συζήτησαν την αντιμετώπιση του φλέγοντος ζητήματος των δικαστηρίων που αντιμετωπίζουν οι Σερραίοι Έμποροι και Επαγγελματίες με την ΑΕΠΙ (νομοθεσία περί προστασίας δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας) .

Κατέληξαν από κοινού με την ΓΣΕΒΕΕ για την  καλύτερη νομική τεκμηρίωση της υπεράσπισης των συναδέλφων αλλά και της συνδικαλιστικής προστασίας που θα τους προσφερθεί.

Τελευταίος σταθμός των δύο προέδρων ήταν τα γραφεία της ΕΣΕΕ όπου λόγω της απουσίας του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ Κορκίδη Βασίλειου, είχε  συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , τους υποδέχθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ κ Τζίκας Νικόλαος και ο Γ. Γραμματέας κ Καρανίκας Νικόλαος.

Συζητήθηκε η λειτουργία του «Δικηγόρου του Εμπόρου» και πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι . στο τέλος οι δύο εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΕΣΕΕ μετα την ενημέρωση τους από το Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών κ Μπαλίτη για τις δράσεις του Συλλόγου εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους και πρότειναν στον πρόεδρο την απευθείας επικοινωνία με τον Νομικό σύμβουλο της ΕΣΕΕ κ Μεγγούλη Αντώνιου, για την κατεύθυνση και την λύση σε οποιαδήποτε πρόβλημα των  Σερραίων  Εμπόρων .

Μετά την εποικοδομητική συνάντηση του Προέδρου κ Μπαλίτη με τους εκπροσώπους της ΕΣΕΕ ορίστηκε εκ νέου το ραντεβού σε σύντομο χρονικό διάστημα για την συνεργασία του Εμπορικού συλλόγου Ν. Σερρών κεντρικά με την  ΕΣΕΕ σε διάφορα θέματα.