«Τοποθέτηση προτομής Παύλου Μελά στην συμβολή των οδών 29ης Ιουνίου και Π. Μελά»

προτομή Παύλου ΜελάΚατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17/4/2013 συζητήθηκε, κατόπιν πρότασης της δημοτικής παράταξης «ΕΠΟΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΗΛΙΔΗΣ», το θέμα της τοποθέτησης προτομής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά, στο νέο πάρκο που δημιουργήθηκε πάνω από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην συμβολή των οδών 29ης Ιουνίου και Παύλου Μελά (όπισθεν Διοικητηρίου).

Εισηγητής του θέματος εκ μέρους της παράταξής ήταν ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Κατιρτζόγλου ο οποίος αναφέρθηκε στην ηρωική μορφή του Μακεδονικού Αγώνα, τον Παύλο Μελά, η θυσία του οποίου αποτέλεσε την αφορμή για την αφύπνιση των Ελλήνων του ελεύθερου τότε ελληνικού κράτους και οδήγησε στην ενίσχυση του Μακεδονικού Αγώνα και στην τελική διάσωση της Μακεδονίας μας από τις Βουλγαρικές επεκτατικές ορέξεις. Ιδιαιτέρως επισημάνθηκε το γεγονός ότι εφέτος με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 ετών από την απελευθέρωση των Σερρών, έχουμε την καταλληλότερη αφορμή για την λήψη απόφασης προκειμένου να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή στον ήρωα Παύλο Μελά η θυσία του οποίου συνετέλεσε αποφασιστικά στην προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας. Επισημάνθηκε τέλος ότι έχουμε πλέον και το κατάλληλο σημείο για την τοποθέτηση της προτομής, δηλαδή το νέο πάρκο που διαμορφώθηκε πάνω από τον υπόγειο χώρο στάθμευσης στην συμβολή των οδών 29ης Ιουνίου και Παύλου Μελά, της οδού δηλαδή που είναι αφιερωμένη στον ήρωα.

Η πρόταση για την τοποθέτηση της προτομής του ήρωα του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά υπερψηφίστηκε από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου , μένει τώρα  να ευοδωθεί η εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης για την υλοποίηση της απόφασης