Τράπεζα Χρόνου Σερρών: «με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι Παιδικών & Σχολικών Ειδών»

Οι Σερραίοι ανταποκριθήκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στη γιορτή ανταλλαγής και προσφοράς της Τράπεζας Χρόνου πραγματοποιώντας 500 ανταλλαγές προϊόντων
Οι Σερραίοι ανταποκριθήκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στη γιορτή ανταλλαγής και προσφοράς της Τράπεζας Χρόνου πραγματοποιώντας 500 ανταλλαγές προϊόντων

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι Παιδικών & Σχολικών Ειδών της Τράπεζας Χρόνου Σερρών στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ για την Ψυχική Υγεία που διοργάνωσε ο Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ Ν. Σερρών για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας. Οι Σερραίοι  ανταποκριθήκαν με θέρμη  και  ενθουσιασμό στη γιορτή  ανταλλαγής και προσφοράς της Τράπεζας Χρόνου πραγματοποιώντας 500 ανταλλαγές προϊόντων. Εντυπωσιακή ήταν η ποικιλία των προϊόντων που ανταλλάχτηκαν και χαρίστηκαν στους μικρούς μας ήρωες, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία, τετράδια, τσάντες, cd, dvd και όλα τα αναγκαία για την σχολική χρονιά. Οι Σερραίοι συμπολίτες μας απέδειξαν έμπρακτα διάθεση προσφοράς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά οι Σερραίοι πολίτες ήρθαν σε επαφή με την Τοπική Εναλλακτική Μονάδα της Τράπεζας Χρόνου, το ΤΕΜ, βιώνοντας και στην πράξη τα οφέλη της Ανταλλακτικής Οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια του Ανταλλακτικού παζαριού μέλη – εθελοντές της Τράπεζας Χρόνου Σερρών πραγματοποίησαν εκστρατεία ενημέρωσης στους συμμετέχοντες και στους περαστικούς. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η εγγραφή 40 νέων μελών στο δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση μικρών παιδιών με σκοπό την ανταλλαγή. Οι μικροί μας πρωταγωνιστές έκλεψαν τις εντυπώσεις  και μας άφησαν τις πιο γλυκές αναμνήσεις υπενθυμίζοντας πάλι σε όλους μας ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή δεν είναι πράγματα αλλά όμορφες εικόνες. Το παραμύθι μπορεί να τελείωσε αλλά οι συναλλαγές συνεχίζονται μέσω της Τράπεζας Χρόνου καθημερινά 9:00-14:00 και 17:30- 21:00.

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ-σέρρες-2Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς μας για την σημαντική υποστήριξη τους στην υλοποίηση του 2ου Ανταλλακτικού Παζαριού της Τράπεζας Χρόνου :

 • Κατάστημα παιχνιδιών ‘’YUPPIE’’
 • Φαρμακείο Ρούλας Ζαπρούδη
 • Επιχείρηση Παπαϊωάννου Home Stores
 • Επιχείρηση FAMILY
 • ‘’Ρακάδικον’’ –Καφέ-μπαρ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  στον κ. Γιαννόπουλο Χρήστο και στην συνεργάτιδά του Αναστασιάδου Χριστίνα, οι οποίοι δημιούργησαν την Αφίσα του Ανταλλακτικού Παζαριού συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Επίσης, ένα ευχαριστώ από καρδιάς στα μέλη της Τράπεζας Χρόνου για την άμεση και εθελοντική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα τόσο για την προετοιμασία όσο και για  την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους εργαζόμενους των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Σερρών για την πολύτιμη συμβολή τους καθ’’ολη τη διάρκεια του Ανταλλακτικού Παζαριού.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα τοπικά Μ.Μ.Ε που για ακόμη μια φορά στάθηκαν αρωγοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην προβολή και την  κάλυψη της εκδήλωσης.

Εμπειρίες αξέχαστες, εικόνες όμορφες, συναισθήματα μοναδικά πλημμύρισαν το μυαλό και την ψυχή μας με την μυρωδιά μιας άλλης εποχής, μιας εποχής πιο ανθρώπινης και αλληλέγγυας.

Σ.Ο.Φ.Ψ.Υ.  Ν. Σερρών – Τσαλοπούλου 13Α, ΤΚ 62122, Σέρρες

One Response to "Τράπεζα Χρόνου Σερρών: «με μεγάλη επιτυχία το 2ο Ανταλλακτικό Παζάρι Παιδικών & Σχολικών Ειδών»"

 1. Τράπεζα Χρόνου Σερρών   16 Οκτωβρίου 2013 at 23:59

  Σας ευχαριστούμε πολύ για την προώθηση της εκδήλωσης μας…Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας xronos.sofpsi-ser.gr