Τρεις ανήλικοι έβγαζαν το… χαρτζιλίκι τους μπουκάροντας σε σπίτια στις Σέρρες

Τρεις ανήλικοι έβγαζαν το… χαρτζιλίκι τους μπουκάροντας σε σπίτια στις Σέρρες

Έβγαζαν το χαρτζιλίκι τους μπουκάροντας στα ξένα σπίτια τρεις πιτσιρικάδες που δρούσαν τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες!

Προδόθηκαν, όμως, από την έλλειψη ψυχραιμίας όταν είδαν τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έκαναν ελέγχους να κοιτάζουν προς το μέρος τους.

Οι τρεις ανήλικοι, που είναι όλοι Έλληνες, πανικοβλήθηκαν και το έβαλαν στα πόδια, ενώ πετούσαν στο έδαφος τα κοσμήματα που είχαν αρπάξει από τις διαρρήξεις που έκαναν. Όμως, δεν κατάφεραν να διαφύγουν και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν τα κλοπιμαία και τους προσήγαν στην Ασφάλεια.

Εκεί αποκαλύφθηκε η δράση τους που ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα αυτό, διέρρηξαν τρία σπίτια από τα οποία άρπαξαν συνολικά 370 ευρώ, χρυσαφικά και ένα κινητό που βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν και άλλες τρεις αποτυχημένες απόπειρες διάρρηξης και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, αλλά ερευνάται αν διέπραξαν και άλλες καθώς δεν έχει εξακριβωθεί η προέλευση των χρυσαφικών που βρέθηκαν!

Σε βάρος των γονέων τους ασκήθηκε δίωξη για παραμέληση της εποπτείας τους.

Αναλυτικά σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Οι συνεχείς περιπολίες των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής της εγκληματικότητας, οδήγησαν στην σύλληψη 3 ανηλίκων ημεδαπών που ενέχονται σε κλοπές και διαρρήξεις οικιών που έγιναν τον τελευταίο μήνα στις Σέρρες.

Ειδικότερα την Παρασκευή (10-3-2017) το πρωί εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι από περιπολούντες αστυνομικούς στις Σέρρες και προ επικείμενου ελέγχου, απέρριψαν κοσμήματα που κατείχαν παράνομα και επιχείρησαν να διαφύγουν χωρίς να τα καταφέρουν.
Όπως προέκυψε από την διεξοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, οι παραπάνω ανήλικοι δρώντας τουλάχιστον κατά τον τελευταίο μήνα και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δραστηριοποιούνταν στις κλοπές και τις διαρρήξεις οικιών.

Μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους σε 3 περιπτώσεις κλοπής και 3 απόπειρες κλοπής από οικίες στις Σέρρες, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, διάφορα χρυσαφικά και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το κλεμμένο κινητό το οποίο και αποδόθηκε, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση των χρυσαφικών που βρέθηκαν στην κατοχή τους, αλλά και η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.