Τριγμοί στην ΕΒΖ- Δεν θα λειτουργήσει για μια ακόμη χρονιά το εργοστάσιο των Σερρών

Τριγμοί στην ΕΒΖ- Δεν θα λειτουργήσει για μια ακόμη χρονιά το εργοστάσιο των Σερρών

Με φόντο την έλλειψη ρευστότητας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μιχάλης Κεφαλόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.
«Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο μέχρι και την προσεχή Δευτέρα», σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στο ΑΠΕ.
Λόγω των προβλημάτων ρευστότητας, δεν προβλέπεται ούτε και φέτος να λειτουργήσει το εργοστάσιο των Σερρών, ενώ εκρεμμεί το ζήτημα της πώλησης των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στην Σερβία.
Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση τους συνεχίζονται, μέσω του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών σχημάτων.

Η τακτική γενική συνέλευση

Υπενθυμίζεται ότι στις 29/9, οπότε έγινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΒΖ, παραπέμφθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση το θέμα της πώλησης των δύο θυγατρικών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στη Σερβία.

Οι διαπραγματεύσεις για την πώληση των θυγατρικών της βιομηχανίας στη Σερβία συνεχίζονται, μέσω του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού, ενώ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έντονο παραμένει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτικών σχημάτων (περισσότερα από δύο) για την απόκτηση της Βιομηχανίας και των θυγατρικών της στη Σερβία, εκτός της προαναφερόμενης διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα

Υπενθυμίζεται ότι φέτος σπάρθηκαν 64.000 στρέμματα τεύτλων, από τα οποία αναμένεται να παραχθούν περί τους 45.000 τόνους ζάχαρης.

(πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ)