Τριμελής σπείρα ρήμαζε επιχειρήσεις και αγροκτήματα στις Σέρρες

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τρία άτομα - Αφαιρούσαν ηλεκτρικά εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα με σκοπό τη μεταπώληση

Τριμελής σπείρα ρήμαζε επιχειρήσεις και αγροκτήματα στις Σέρρες

Στην εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων διαρρήξεων/κλοπών, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν 3 ημεδαποί ηλικίας 32, 38 και 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, από την ανάλυση των στοιχείων και την αστυνομική προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά, διαρρήξεις/κλοπές σε επιχειρήσεις και αγροκτήματα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Συγκεκριμένα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκε ότι, από τον Μάρτιο του 2013 έως και τον Μάιο του 2015, αφαίρεσαν από 3 επιχειρήσεις και 4 αγροτεμάχια, μεταλλικές κατασκευές, εργαλεία, μηχανήματα και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οικονομικού οφέλους από την μεταπώλησή τους.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους, καθώς και για τη μεταφορά των κλοπιμαίων, χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του 32χρονου.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στο παραπάνω όχημα βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων τα οποία και αποδόθηκαν στους νόμιμους κάτοχους τους.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.