Τρίτη επιτυχία (σε λιγότερο από 24ώρες) για την Αθανασία Τσόλα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού!

Τρίτη επιτυχία (σε λιγότερο από 24ώρες) για την Αθανασία Τσόλα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού!
Αθανασία Τσόλα-Ομαδικο Συγχρονισμένης-Μπακου-2015
Αθανασία Τσόλα-Ομαδικο Συγχρονισμένης-Μπακου-2015

Την 6η θέση στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν κατέλαβε η Εθνική στο Ομαδικό της Συγχρονισμένης Κολύμβησης, στον Τελικό της Τρίτης 16/6. Στην αποστολή της Εθνικής που συμμετείχε και η αθλήτρια του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Αθανασία Τσόλα, παρουσίασε μια εξαιρετική χορογραφία και βρέθηκε στις έξι καλύτερες ομάδες της Ευρώπης πίσω από ομάδες που έχουν μεγάλη παράδοση στο χώρο συγκεντρώνοντας 82.2333 βαθμούς. Οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος για την Εθνική ήταν οι: Αθανασία Τσόλα, Μαρία Αρμάου, Ιφιγένεια Δίπλα, Βαλεντίνα Φαραντούρη, Γιάννα Γκεοργκίεβα, Βασιλική Κοφίδη, Ευαγγελία Μαλκογεώργου, Μαρία Παπαδοκωνσταντακάκη, Αναστασία Ταξοπούλου και Άννα Ταξοπούλου.

Πρόκειται για το 3ο αγώνισμα της σερραίας αθλήτριας που καταλαμβάνει την 6η θέση σε λιγότερο από 24 ώρες. Προηγήθηκε η 6η θέση στο ντουέτο (με τη Γιάννα Γκεοργίεβα) χθές το απόγευμα και η 6η θέση το πρωί σήμερα στο ατομικό, για να έρθει το απόγευμα και η 6η θέση στο ομαδικό. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς και το επίπεδο των αγώνων καθώς και των συμμετοχών σε αυτούς.

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Ρωσία σγκεντρώνοντας 90.2333 βαθμούς με τις: Anastasiia Arkhipovskaia, Valeriya Filenkova, Mayya Gurbanberdieva, Veronika Kalinina, Daria Kulagina, Anna Larkina, Anisiya Neborako, Marilia Nemchinova, Elizaveta Ovchinnikova, Maria Salmina και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Ισπανία σγκεντρώνοντας 87.7333 βαθμούς με τις: Julia Echeberria Esquivel, Berta Ferreras Sanz, Helena Jauma Lluch, CarmenJuarez Campos, Emilia Luboslavova Boneva, Raquel-Estefania Navarro Fernandez,Sara Saldana Lopez, Itziar Sanchez Guardamino Canton, Irene Toledano Carmelo,Lidia Vigara Rodrigo και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Τέλος στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η Ουκρανία συγκεντρώνοντας 86.8667 βαθμούς με τις: Valeriia AprIeleva, Valeriya Berezhna, Veronika Gryshko, YanaNariezhna, Alina Shynkarenko, Kateryna Tkachova, Yelyzaveta Yakhno, AnnaYesipova και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.