«Τσουνάμι» οι κλοπές χαλκού, από ανήλικους στο ν.Σερρών !

χαλκόςΣε «τσουνάμι» εξελίσσονται οι κλοπές χαλκού από ανήλικους σε περιοχές του ν.Σερρών. Μόνο τα τελευταία 24ωρα συνελήφθηκαν 5 ανήλικοι σε περιοχές των Σερρών όπου κοινό χαρακτηριστικό ήταν το αντικείμενο της «λείας» ο… χαλκός. Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν 16χρονος και 17χρονος για τρεις κλοπές στο Ν.Σούλι, καθώς και ενας 14χρονος κι ένας 15χρονος για κλοπή καλωδίου… αλεξικέραυνου στον Λευκώνα. Οι κλοπές από ανήλικους,  ήρθαν να προστεθούν σ’αυτές που έγιναν στο προηγούμενο διάστημα, με αντικείμενο πάντα τον χαλκό. 
Αναλυτικά:
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες στο Νέο Σούλι Σερρών, που έλαβαν χώρα κατά τον τελευταίο μήνα.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 16 και 17 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες των κλοπών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, στο Νέο Σούλι Σερρών, διέπραξαν κλοπές σε αποθήκες και ειδικότερα :
  • το χρονικό διάστημα από 08 έως 09.03.2013, αφαίρεσαν από τις αποθήκες 69χρονου ημεδαπού γεωργικά εργαλεία και διάφορα αντικείμενα μεταξύ των οποίων και διάφορα χάλκινα διακοσμητικά αντικείμενα συνολικής αξίας (660) Ευρώ ,
  • το χρονικό διάστημα από 08 έως 09.03.2013 αφαίρεσαν από την αποθήκη 52χρονου ημεδαπού διάφορα αντικείμενα, καθώς και ένα χάλκινο καζάνι, συνολικής αξίας (200) Ευρώ.
  • το χρονικό διάστημα από 08.03.2013 έως 05.04.2013 αφαίρεσαν από την αποθήκη 44χρονης ημεδαπής ένα γεωργικό ηλεκτρικό μηχάνημα, (20) πολύμπριζα και διάφορα μπρούντζινα-χάλκινα αντικείμενα συνολικής αξίας (650) Ευρώ.
Στην κατοχή των προαναφερόμενων βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων από την αποθήκη της 44χρονης, τα οποία της αποδόθηκαν.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών
 
Συνελήφθησαν 14χρονος και 15χρονος για κλοπή … αλεξικέραυνου στο Λευκώνα
Συνελήφθησαν την Τρίτη (09.04.2013) το βράδυ, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, δύο ημεδαποί 14 και 15 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, στο Λευκώνα Σερρών, οι προαναφερόμενοι μαζί με έναν ακόμα συνεργό τους που αναζητείται, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν από την οροφή κτηρίου σχολικού συγκροτήματος ένα αλεξικέραυνο χάλκινο σύρμα, το οποίο πέταξαν σε αρδευτικό κανάλι.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.