Ανατροπές στις μεταθέσεις των καθηγητών

καθηγητήςΤο μισό μισθό σε βενζίνες και εισιτήρια θα δίνουν κάποιοι εκπαιδευτικοί μετά την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καθορίζεται ως ενιαία περιοχή μετάθεσης ένας ολόκληρος νομός.

Τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν ακόμη περισσότερο μετά την ενοποίηση των σχολικών μονάδων.

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο του «Ελεύθερου Τύπου» (8/1), έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου, με την οποία ολόκληρες περιοχές που περιλαμβάνουν από δύσβατα βουνά μέχρι και νησιά ενοποιούνται.

Χωρίς να υπολογίζονται κατά τόπους ιδιαιτερότητες το υπουργείο ενοποίησε τεράστιες περιοχές, όπως αυτή του νομού Λαρίσης, νομού Σερρών, αλλά και νησιά μεταξύ τους (π.χ. Κέρκυρα με Παξούς) ή νησιά με την Ηπειρωτική Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη με Σαμοθράκη, Καβάλα με Θάσο, η Σκύρος με την Εύβοια).

Ως εκ τούτου, ένας καθηγητής, ο οποίος πρέπει να συμπληρώσει συγκεκριμένες διδακτικές ώρες, θα πρέπει να ταξιδέψει με πλοίο ή να οδηγεί για ώρες ολόκληρες μέσα στα βουνά, τα οποία πληρώνει φυσικά από την τσέπη του.

Και νέα μέτρα

Η βροχή θα συνεχιστεί μέσα στη χρονιά με μέτρα που θα επηρεάσουν τους εκπαιδευτικούς είτε έμμεσα, όπως θα συμβεί με το νέο κύμα συγχωνεύσεων περίπου 1.500 σχολικών μονάδων, είτε άμεσα με μέτρα που έχουν δρομολογηθεί, όπως είναι η αύξηση του διδακτικού ωραρίου και το Π.Δ. για την αξιολόγηση που έχει προγραμματιστεί να εκδοθεί τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, καθυστερεί η εφαρμογή μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας αλλά μπλέκονται στη γραφειοκρατία των συναρμόδιων υπουργείων.

Στις Στρατιωτικές Λέσχες η σίτιση των αναπληρωτών

Μόλις προχθές το υπουργείο Aμυνας καθόρισε τη διαδικασία για τη σίτιση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στις Στρατιωτικές Λέσχες ζητώντας την εγγραφή των ενδιαφερομένων στις Λέσχες Αξιωματικών καταβάλλοντας μηναία συνδρομή ύψους 2,69 ευρώ. Το μέτρο απευθύνεται αποκλειστικά στους αναπληρωτές παρά το γεγονός ότι αμείβονται περισσότερο από τους πρωτοδιόριστους συναδέλφους τους, οι οποίοι υφίστανται κρατήσεις νεοδιορισμού ύψους 120 ευρώ μηνιαίως