Σάλος από την καταγγελία για «φακελάκια» σε καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

Σάλος από την καταγγελία για «φακελάκια» σε καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών

 «Δεν αποκλείω τη βασιμότητα της καταγγελίας, αλλά δεν μπορώ να ψάξω ποιος από τους 150 καθηγητές του ΤΕΙ μπορεί να είναι ένοχος» σχολίασε ο πρόεδρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος, Δημήτρης Πασχαλούδης, για την καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία καθηγητής φέρεται να ζητάει παχυλά φακελάκια από σπουδαστές, προκειμένου να περάσουν το μάθημά του.

Συγκεκριμένα αναρτήθηκε καταγγελία στον ιστοτόπο που τιτλοφορείται «ΕΔΩΣΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ» https://www.edosafakelaki.org/reports/fakelaki-ston-kathigiti-moy

Ο ιστοτόπος έχει αντικείμενο καταγγελίες πολιτών για “φακελάκια” σε δημόσιους λειτουργούς για να προχωρήσει η υπόθεσή τους. Σύμφωνα με την ανώνυμη ανάρτηση, η οποία έγινε στις 12/10, την οποία δεν υιοθετούμε, αναφέρεται ότι  (η ορθογραφία είναι του συντάκτη):

Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ενας καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, που θέλει απο τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό “χρηματικό” δωράκι ( το 1/4 του μισθού του υποθέτω). Είμαι φοιτητής επι 9 χρόνια…ΓΙΑΤΙ??? Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός απο ένα!!!. Έλεγα μέσα μου “ενα μάθημα μου έμεινε!! θα το διαβάσω ενα εξάμηνο και θα το περάσω”. Σε κάθε εξεταστική έδεινα το μάθημα μου, αλλά…..με έκοβε. Γιατί? Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του. προσπάθησα μήπως …μήπως και καταφέρω να το βγάλω αλλα….μάταιη η προσπάθεια. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου αλλα μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος….. οτι και να κάνεις…. θα κοπίς. Μετά απο 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1200€! Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο…

Η ανάρτηση ακολουθήθηκε από πλήθος σχολίων (πάνω από 196) στα οποία τα περισσότερα επιβεβαίωναν την καταγγελία ενώ σε κάποια από αυτά δε, ονοματιζόταν και ο καθηγητής που διαπράττει το αδίκημα.

Επίσης ένας σύνδεσμος στο ΤΕΙ Σερρών  που παρέπεμπε σε φωτογραφία του καταγγελλόμενου καθηγητή, αφαιρέθηκε από τους διαχειριστές της σελίδες του TEI Σερρών γιατί τον στοχοποιούσε.   

Η άποψη του προέδρου του ΤΕΙ Σερρών Δ.Πασχαλούδη

Μιλώντας την Δευτέρα (15/10) στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ΔΙΚΤΥΟ, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, δήλωσε πως είναι ενήμερος για την καταγγελία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι εφόσον ισχύει, αμαυρώνει την εικόνα του ιδρύματος.

Ωστόσο επεσήμανε πως από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία, εκ των πραγμάτων οι κινήσεις του είναι περιορισμένες. «Η πόρτα μου είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε σπουδαστή θέλει να καταγγείλει συγκεκριμένα περιστατικά. Εάν πάλι διστάζουν, ας απευθυνθούν στον Εισαγγελέα. Με φήμες και ψίθυρους δεν μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά πως ο επίμαχος καθηγητής,  είναι κουμπάρος του και απέδωσε τους συγκεκριμένους ψίθυρους, στις επικείμενες εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΤΕΙ Σερρών, όπου ο ίδιος είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

Να σημειωθεί, πως συγκεκριμένη καταγγελία, αναρτήθηκε και στο επίσημο φόρουμ των σπουδαστών του ΤΕΙ Σερρών (www.teiserron.gr), μια και η εκπαιδευτική κοινότητα του τεχνολογικού ιδρύματος, βρίθει από ψιθύρους και σχόλια για τη δράση του συγκεκριμένου καθηγητή.