Βάλανε «τρίποντο» στην ευαισθησία, «καρφώσανε» στην αγάπη και έκαναν «φάουλ» στην αδιαφορία. (φωτορεπορταζ)

Βάλανε «τρίποντο» στην ευαισθησία, «καρφώσανε» στην αγάπη και έκαναν «φάουλ» στην αδιαφορία. (φωτορεπορταζ)

To Σάββατο 20 Μαΐου 2017 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο των Σερρών, πραγματοποιήθηκε ένας διαφορετικός αγώνας καλαθοσφαίρισης. Ένας αγώνας ζωής και αγάπης, με… αναπηρικά αμαξίδια και παράλληλες εκδηλώσεις, και πρωταγωνιστές τους συνανθρώπους που ζουμε μαζί στην ίδια πόλη.

Οι ομάδες

Στον πρωτοποριακό αγώνα μπάσκετ, ακόμη και για τα δεδομένα της χώρας μας συμμετείχαν συνάνθρωποί μας που προθυμοποιήθηκαν να αγωνιστούν με αναπηρικά αμαξίδια, παίρνοντας τη «θεση» συνανθρώπων μας που η ζωή τους ανάγκασε  να ζουν καθηλωμένοι, αλλά όχι απομονωμένοι από τους «υπολοιπους» πολίτες, καθώς και συνάνθρωποί μας με πραγματικό κινητικό πρόβλημα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το παιχνίδι

Για το πόσο δύσκολο είναι το παιχνίδι μπάσκετ με αμαξίδια, αρκεί να τονίσουμε πως το πρώτο καλάθι η ομάδα των «κανονικών» παικτών το πέτυχε στο 18’ κι ενώ οι «αντίπαλοι»  είχαν ήδη πετύχει … 40 πόντους, ενώ στο τέλος για να γίνει το παιχνίδι «ντέρμπι» έβαλε το χέρι της η… γραμματεία σημειώνοντας μέχρι και … 12ποντα!

Οι συμμετέχοντες

Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης τα παιδικά τμήματα καλαθοσφαίρισης του Πανσερραϊκού, οι «Πελαργοί», ενώ η εκδήλωση διανθιστηκε με χορευτικά τμήματα από τη Σχολή Χορού της Ναταλί Θεοδωρίδου.

Το… όνειρο

Στο τέλος εκ μέρους των αγωνιζόμενων ειπώθηκε ότι στόχος είναι η δημιουργία ομάδας μπάσκετ που θα ενταχθεί στο τμήμα ΑΜΕΑ του ΜΓΣ Πανσερραϊκός.

Τίμησαν με την παρουσία τους

Οι πολιτικοί που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ήταν οι βουλευτές Αφροδίτη Σταμπουλή (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλης Τζελέπης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωϋσιάδης, ο Περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Μασλαρινός και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Δ.Νότας, ενώ εκ μέρους του Δήμου Σερρών παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΟΠΚΑΠΚΑ κ. Μαργαρίτης Χατζημαργαρίτης.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι Σερραίοι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κόκκινος και Ζωή Χειμωνίδου.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στο Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων Νομού Σερρών.

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα μας στο facebook

Μπάσκετ με αμαξίδια

Posted by Ανεξάρτητος on Sunday, May 21, 2017

 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν:

  • Good Day Café- KafeΚομμώσεις ΤΑΚΗΣΒΕΝΙΑ Μεσιτικό γραφείο Γιάννη ΔήμουΣουβλάκια «Ο ΣΩΤΟΣ» – Medi JHypoxi Frontis medical care