Βανδαλισμός στο μνημείο των δολοφονημένων από Βουλγαρους φασίστες, στην Παλαιοκώμη Σερρών

Βανδαλισμός στο μνημείο των δολοφονημένων από Βουλγαρους φασίστες, στην Παλαιοκώμη Σερρών

Παλαιοκώμη-μνημείο-βανδαλισμος-φασιστών-0Τον βανδαλισμό του μνημείου στην Παλαιοκώμη – Μεσολακκιά Σερρών προς τιμή των δολοφονημένων μελών του Μακεδονικού Γραφείου του ΚΚΕ από τους Βούλγαρους φασίστες κατακτητές στις 6 Οκτώβρη του 1941 καταγγέλλει με τον πιο έντονο τρόπο η Τ.Ο. Σερρών του ΚΚΕ. Τα μέλη του Μακεδονικού Γραφείου σκοτώθηκαν στη προσπάθειά τους να οργανώσουν την Αντίσταση κατά των φασιστών κατακτητών όταν έπεσαν σε ενέδρα τους. Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή του η ΤΟ Σερρών του ΚΚΕ:

Τότε οι φασίστες δολοφονούσαν τους κομμουνιστές που αντιστέκονταν. Σήμερα οι απόγονοί τους Έσπασαν μέρος από το μαρμάρινο μνημείο και το βεβήλωσαν με φασιστικά σύμβολα γιατί δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα οτι το ΚΚΕ εξακολουθεί να υπάρχει και να οργανώνει και πάλι το λαό σε πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για Εξουσία Λαϊκή. Καταφεύγουν σε δράσεις θρασύδειλες, καλυμμένες στο σκοτάδι της νύχτας, μακριά από τα βλέμματα του λαού γιατί δεν έχουν πρόσωπο να τον αντικρίσουν στα μάτια. Το μόνο που αποδεικνύουν με αυτές τις άνανδρες κινήσεις τους είναι οτι δεν έχουν το θάρρος να παρουσιαστούν στο φως και στην λαϊκή κριτική, δεν έχουν τόπο στη ουσία να σταθούν και το κυριότερο, γκρεμίζουν και ρίχνουν στο κενό όλη την προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΕ και τα αφεντικά τους, ντόπια και ξένα, με την παραχάραξη της ιστορίας να παρουσιάσουν οτι φασισμός και κομμουνισμός είναι το ίδιο πράγμα. Αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο οτι ταυτίζονται και είναι η συνέχεια από τους φασίστες της κατοχής, και συνεχίζουν με κάθε τρόπο  την ίδια πρακτική κατά των κομμουνιστών, κατά της λαϊκής πάλης. Πόσο υποκριτικό και ψεύτικο ήταν το δήθεν πατριωτικό ενδιαφέρον  τους να καταθέτουν και αυτοί στεφάνια στους τόπους εκτελέσεων αγωνιστών και ολοκαυτωμάτων από τους ναζί και τους φασίστες. Τότε φασίστες, ταγματασφαλίτες, συνεργάτες δοσίλογοι, σήμερα νεοναζιστές και χρυσαυγίτες. Αποδεικνύουν τη συνέχειά τους.

Παλαιοκώμη-μνημείο-βανδαλισμος-φασιστών-1Η Τ.Ο Σερρών του ΚΚΕ καλεί το λαό να απομονώσει αυτά τα υποκείμενα και δηλώνει οτι τέτοιες πράξεις ενισχύουν τους δεσμούς του κόμματός μας με το λαό παρά το απομακρύνουν. Αυτές οι θρασύδειλες ενέργειες απομονώνουν τα φασιστοειδή. Ταυτίζονται πλέον ξεκάθαρα και απόλυτα με τους φασίστες κατακτητές και υπενθυμίζουν τις εγκληματικές τους πράξεις στο λαό μας που δε ξεχνά την ιστορία και τον αγώνα αντίστασης εκείνης της εποχής. Η πατριδολογία τους είναι κάλπικη.