Βαριά καταγγελία εργαζομένης στη ΔΕΥΑ Σερρών οδηγεί στην απομάκρυνση του προέδρου από την διοίκηση (βιντεο)

ΔΕΥΑ-Σερρών-Χασαπίδης-2014Την παραίτηση του (μέχρι την διαλεύκανση της υπόθεσης) υπέβαλλε το πρωϊ της Τετάρτης 5/11 ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Κώστας Χασαπίδης μετά από καταγγελία εργαζόμενης πως την παρενόχλησε σεξουαλικά. 
Σύμφωνα με δηλώσεις μελών της διοίκησης του συλλόγου εργαζομένων, που τάσσονται στο πλευρό της συναδέλφου του, σε βίντεο που καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας του κτιρίου, ο κ. Χασαπίδης φέρεται να «προβαίνει σε άσεμνες πράξεις προς την υπάλληλο».
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο τέως (πλέον) Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, χαρακτήρισε το περιεχόμενο της καταγγελίας «ψευδές, με ανυπόστατο περιεχόμενο και σκοπό να βλάψει την αξιοπρέπειά του».
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου (την Τετάρτη 5/11) που δόθηκε από τον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη και τον κ.Κώστα Χασαπίδη, όλα ξεκίνησαν την Τρίτη 4/11 λίγο πριν αρχίσει το ΔΣ της ΔΕΥΑΣ όταν ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΣ Νικόλαος Σαφαρίκας παρέδωσε καταγγελία εργαζομένης της ΔΕΥΑΣ κατά του προέδρου της επιχείρησης Κωνσταντίνου Χασαπίδη, στον Δήμαρχο Πέτρο Αγγελίδη στο Δημαρχείο.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ τόνισε την «διαβολική» σύμπτωση για τον χρόνο της κατάθεσης της καταγγελίας στη υπηρεσία, η οποία έγινε δύο λεπτά πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ το οποίο μεταξύ των θεμάτων περιλαμβανόταν και  πειθαρχική δίωξη της υπαλλήλου.
Ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης, από την μεριά του, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ ανέφερε πως,  έστειλε την καταγγελία στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να προχωρήσει η εξέταση σε διοικητικό επίπεδο και ότι μέχρι να ανακοινώσει την απόφαση του, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κωνσταντίνος Χασαπίδης θα απέχει από τα καθήκοντα του κατόπιν επιθυμίας του και διευκόλυνση της έρευνας της εν λόγω καταγγελίας.
Ο δήμαρχος μιλώντας για τον συνεργάτη του είπε :
«Για τον Κωνσταντίνο Χασαπίδη πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος ευθύς, ειλικρινής, έντιμος και πολύ καλός οικογενειάρχης. Σε καμία περίπτωση η συγκεκριμένη καταγγελία δεν διαγράφει από μέσα μου την εικόνα που έχω για τον κ. Χασαπίδη».
Συμπλήρωσε ότι σε καμία περίπτωση η εξέλιξη αυτή δεν θέτει εκτός παράταξης  της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» τον Κωνσταντίνο Χασαπίδη, διευκρίνισε όμως ότι αν η απόφαση είναι καταδικαστική θα περιμένει να υποβάλλει την παραίτηση του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Κωνσταντίνος Χασαπίδης  υπογράμμισε ότι: « Δεν έχω δώσει το δικαίωμα σε κανέναν τόσα χρόνια να με κατηγορήσει για θέματα ηθικής τάξης, αλλά ούτε είμαι αφελής να πω κάτι που θα προσβάλλει τον συνομιλητή μου και τον εαυτό μου».
Ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα αίτια της ενέργειας της εργαζόμενης και κάλεσε τους δημοσιογράφους να ενημερωθούν από την καταγγέλλουσα για το περιεχόμενο της καταγγελίας της!
Τέλος είπε ότι έχει δώσει εντολή στο δικηγόρο του να προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων ΔΕΥΑ Σερρών φέρει αριθμό Πρωτοκόλου 889/5-11-2014, είναι ομόφωνη και υπογράφουν όλα τα μέλη του δ.σ. αναφέρει τα εξής :

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Ν. Σερρών, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αποφάσισε τα κατωτέρω :

1ον μετά από καταγγελία της συναδέλφου μας και μέλος του Σωματείου, για σεξουαλική παρενόχληση από τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ Κ. Χασαπίδη Κωνσταντίνου, η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη 30-10-2014 και περί ώρας 20:00 έως και 20:25, αποφασίζει ομόφωνα και

2ονΣυμπαραστεκόμαστε στην συνάδελφό με όλη μας την δύναμη και θα την στηρίζουμε σε κάθε ενέργεια προς όλες τις κατευθύνσεις, είτε διοικητικά και υπηρεσιακά ως προς την εργασία της, είτε δικαστικά».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι καθήκοντα προέδρου θα ασκεί ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Μιχάλης Θεοχάρης.
httpv://youtu.be/KzzuL_07J9M
το βιντεο είναι απο το δικτυακό κανάλι των σερρών www.serrestv.gr