Βελτίωση των αθλητικών υποδομών του Δήμου Σερρών με το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013

568x300_παιδιά_σπορΣύμφωνα με δελτίο τυπου του Δήμου Σερρών, μία ακόμα ευκαιρία εκμεταλλεύθηκε ο Δήμος προκειμένου να βρει πόρους για να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές του αλλά και την προσβασιμότητά τους σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Τον Ιούνιο του 2011, υπέβαλε πρόταση σε συνεργασία με το Δήμο Petrich (επικεφαλής εταίρος) για τη χρηματοδότηση της πράξης «Προώθηση του μαζικού αθλητισμού στη διασυνοριακή περιοχή των Δήμων Petrich και Δήμου Σερρών» και ακρωνύμιο «Sports for all». Η πρόταση αυτή υποβλήθηκε κατόπιν της σύμφωνης γνώμης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δεκέμβριο του 2012, ο Δήμος Σερρών ενημερώθηκε ότι η πράξη αυτή μπήκε σε διαδικασία χρηματοδότησης. Μετά από διαπραγμάτευση με τη Διαχειριστική Αρχή (Managing Authority) του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ αλλά και τη πολύτιμη  συνεργασία του Δήμου Petrich, η πράξη εντάχθηκε προς χρηματοδότηση. Το ποσό που αφορά στο Δήμο Σερρών ανέρχεται σε 339.450,00 €.

Η συγκεκριμένη πράξη προβλέπει για τον Δήμο Petrich και επικεφαλή εταίρο την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου και διοργάνωση αθλητικών αγώνων και εκδηλώσεων.

Για τον Δήμο Σερρών ως δράσεις της πράξης προβλέπονται:

α) η βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας, της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και της προσβασιμότητας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στους χώρους αυτούς. Συγκεκριμένα βελτιώνονται οι υποδομές στα υπαίθρια γήπεδα μπάσκετ στο αθλητικό πάρκο της Ομόνοιας και της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων, γίνεται προμήθεια ανυψωτικών συστημάτων για ΑΜΕΑ στο Κολυμβητήριο και στο Κλειστό Γυμναστήριο της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων καθώς και προμήθεια εξοπλισμού πρώτων βοηθειών για τους παραπάνω αναφερομένους χώρους και το Εθνικό Στάδιο.

β) η κοινή διοργάνωση σεμιναρίων για τις θετικές επιδράσεις της άθλησης  στην υγεία

γ) η διοργάνωση κοινών αγώνων με τη συμμετοχή ομάδων διαφόρων αθλημάτων και κατηγοριών (παιδιών, ΑΜΕΑ, κλπ ), με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των λαών και την προαγωγή τηςευγενούς άμιλλας.