«Βέτο» ΠΑΣΟΚ στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ για υποψηφιότητα Μπόλαρη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εισέπραξε και την άρνηση του κόμματος που τον ανέδειξε (ΠΑΣΟΚ)
μετά την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εισέπραξε και την άρνηση του κόμματος που τον ανέδειξε (ΠΑΣΟΚ)

Χωρίς συμφωνία για το πρόσωπο που θα μπορούσε να ήταν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με τη στήριξη όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, έληξε η συνάντηση αντιπροσωπειών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στη Θεσσαλονίκη.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Χρόνης Μακρίδης, και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, οι οποίοι τόνισαν πως δεν έχουν πρόβλημα να υποδειχθεί πρόσωπο από τη ΔΗΜΑΡ ή εκτός των δύο κομμάτων, για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη, αλλά δεν αποδέχονται τον Μάρκο Μπόλαρη, που είναι, πλέον, εκτός ΠΑΣΟΚ.

Από τη ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Δημητρακάς, ο γραμματέας του Περιφερειακού Γραφείου Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Σπίγγος, ο Βαγγέλης Ζορκάδης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, και ο επικεφαλής της παράταξης στο περιφερειακό συμβούλιο, Αδάμ Δράγας, είπαν ότι έχει επέλθει προσέγγιση με την παράταξη του Μάρκου Μπόλαρη και θεωρούν νικηφόρα την υποψηφιότητά του.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ διαφώνησαν ανοιχτά, δείχνοντας διατεθειμένοι για κοινή κάθοδο με επικεφαλής κάποιο στέλεχος τη ΔΗΜΑΡ ή εκτός των δύο κομμάτων, όχι όμως τον πρώην υπουργό και επί οκτώ χρόνια βουλευτή του κόμματός τους.

Μπόλαρης: «Δεν είναι θέμα ονομάτων»

Κρατώντας αποστάσεις από την ονοματολογία των ημερών, ο κ. Μπόλαρης σε πρόσφατες δηλώσεις του, τόνισε χαρακτηριστικά: «Λυπάμαι γιατί η συζήτηση στο επίπεδο της χώρας με ευθύνη των κομμάτων, τα οποία δεν αντιλαμβάνονται πόσο απαξιώνονται στην ελληνική κοινωνία, στρέφεται γύρω από μία ονοματολογία υποψηφίων».
Μάλιστα, για τη δική του ενδεχόμενη κάθοδο στις εκλογές επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς, προσθέτοντας ότι «η πολιτική είναι διαχείριση του χρόνου. Θα μου επιτρέψετε να τον διαχειριστώ όπως καταλαβαίνω εγώ. Δεν συνηθίζω να μπαίνω στην πρόκληση, ότι επειδή ο άλλος το είπε πρέπει να το πω και εγώ. Θέλω την ώρα που θα μιλήσω να μπορώ με υπευθυνότητα να απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις. Εκείνο το οποίο θέλω να σας διαβεβαιώσω και το ξέρετε είναι ότι αναμετριέμαι, όχι απλά σαν πρόσωπο, αλλά σαν παράταξη. Και παράταξη δεν είναι μόνο αυτοί οι οποίοι εκλέχθηκαν, αλλά είναι ευτυχώς περισσότερος κόσμος, πολύς κόσμος, που ασχολείται καθημερινά με τα προβλήματα του τόπου. Και θεωρώ πως υπάρχει η σοβαρότητα της ευθύνης και η επίγνωση των προβλημάτων της χώρας και της περιφέρειας».