Βιολογικός Σερρών: 848.000€ για φύλαξη, συντήρηση κτιρίων & μεταφορά λυματολάσπης

Βιολογικός Σερρών: 848.000€ για φύλαξη, συντήρηση κτιρίων & μεταφορά λυματολάσπης

«Η Ε.Ε.Λ. (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων) της ΔΕΥΑ Σερρών αναβαθμίζεται συνεχώς με στόχο τη βέλτιστη και οικονομικότερη λειτουργία της» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Κώστας Χασαπίδης, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες συντήρησης που έγιναν στον Βιολογικό και ενημερώθηκε για την αναβάθμιση των εγκατεστημένων αυτοματισμών, την Τετάρτη 02/11 το πρωί.

Η ΔΕΥΑΣ θα δαπανήσει 481.754,88 ευρώ σε ένα χρόνο μετά από σύμβαση που υπέγραψε την 13/10/2016 με τον ανάδοχο για

  • α) την αναβάθμιση της αυτόματης λειτουργίας και εποπτείας του Βιολογικού
  • β) τη λειτουργία της μονάδας αφυδάτωσης του
  • γ) τη λειτουργία – εποπτεία και φύλαξη του συνόλου των εγκαταστάσεων των έργων της ΕΕΛ από τις 11 το βράδυ έως τις επτά το πρωί για όλες τις μέρες του χρόνου συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων και αργιών.

viologikos-00Αξιοποίηση λυματολάσπης

Από τον Απρίλιο του 2015 η ΔΕΥΑΣ αξιοποιεί τη λυματολάσπη του βιολογικού στη γεωργία και στην ανάπλαση τοπίων. Με νέα σύμβαση που υπογράφηκε την 19/9/2016, για ένα χρόνο έναντι του ποσού των 236.592 € με ΦΠΑ, ο ανάδοχος εργολάβος θα μεταφέρει τους 3.600 τόνους που παράγει ετησίως η μονάδα αφυδάτωσης σε εγκαταστάσεις – χώρους νόμιμα αδειοδοτημένες για την αξιοποίηση της.

Υπογραμμίζουμε, ότι από το 2015 ο Βιολογικός των Σερρών χρησιμοποιεί μία μέθοδο επεξεργασίας της λυματολάσπης που μειώνει την ποσότητα της κατά 20% και επιπλέον εξοικονομούνται ενέργεια και χημικά.

viologikos-afydatosi-lymatolaspisΣυντήρηση

Έπειτα από 15 χρόνια λειτουργίας η ΕΕΛ δέχθηκε την πρώτη συντήρηση –  ανακαίνιση των κτηριακών της εγκαταστάσεων οι οποίες ολοκληρώθηκαν και κόστισαν 121.770 ευρώ.