Επίσκεψη αγροτών στα «Θερμοκήπια Δράμας» και στον ΑΣΟΠ με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών

Επίσκεψη αγροτών στα «Θερμοκήπια Δράμας» και στον ΑΣΟΠ με πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών

Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Σερρών, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των γεωργοκτηνοτρόφων του δήμου μας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 ημερήσια ενημερωτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών «Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε.» στο Μικροχώρι Δράμας και στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με έδρα τον Άγιο Αθανάσιο, Δήμου Δοξάτου Δράμας.

Στα «Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε.» οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη μονάδα η οποία  χαρακτηρίζεται «φιλική προς το περιβάλλον», αξιοποιεί κάθε υλικό και μέσο μέσω της ανακύκλωσης και χρησιμοποιεί πλήρη αυτοματοποίηση των  διαδικασιών λίπανσης, άρδευσης, εξαερισμού, σκίασης και υδρονέφωσης περιορίζοντας κάθε σπατάλη υλικών και ενέργειας.

Επισπεύστηκαν επίσης, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις καλλιέργειας και τυποποίησης κηπευτικών (κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και πράσινες πιπεριές ).    

 Στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ) με βασική δραστηριότητα την καθετοποιημένη καλλιέργεια της ροδιάς και έγινε ξενάγηση το συσκευαστήριο και στις λοιπές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού.

 Ενημερώθηκαν σχετικά με την ορθολογική διαχείριση των εγκαταστάσεων των φυτειών ροδιάς και την επεξεργασία της παραγωγής ροδιών, για τη διαλογή, συσκευασία, αποσπύρωση, παραγωγή χυμού και την εμπορική αξιοποίηση των προϊόντων της ροδιάς και τις δυνατότητες συνεργασίας με το προαναφερόμενο συνεταιρισμό.

 Ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Αγροτικής Οικονομίας κος Παναγιώτης Γρηγοριάδης  ο οποίος ήταν παρών στην ενημερωτική επίσκεψη δήλωσε ότι «Η επίσκεψη στα Θερμοκήπια Δράμας Α.Ε. και στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Οπωροκηπευτικών Αγίου Αθανασίου Δράμας (ΑΣΟΠ), ήταν πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική για όσους ασχολούνται με θερμοκήπια αλλά για αυτούς που θέλουν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη δραστηριότητα στο μέλλον. Ως Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την συμμετοχή των δημοτών μας και σε αυτή μας την δράση».