Βλάσφημες συγκρίσεις…

Βλάσφημες συγκρίσεις…

Του Νίκου Φαλαγκάρα
[nicfalag@yahoo.gr]

Καλημέρα σας, φίλες και φίλοι.

Βοηθούσης και της εθνικής επετείου, που έπεσε μεσοβδόμαδα, τη φάγαμε κι αυτή τη βδομάδα. Μαζί και τον -δεινοπαθήσαντα ως Οκτώ(μ)βριο αποκαλούμενο- μήνα. Σε δύο μήνες καταπίνουμε και το 2015 κ.ο.κ.

Αμείλικτος ο χρόνος, αλλά δίκαιος. Κανένα (βασιλέα ή στρατιώτη) και για κανένα λόγο δεν ευνοεί. Σε αντίθεση με το δικό μας γένος που, σε πάμπολλες περιπτώσεις, χρησιμοποιεί όλη την ευφυία και τη δύναμη για να αδικήσει τον πλησίον. Ακόμα και να τον εξοντώσει, αρκεί να έχει να ωφεληθεί.

Κοινοτοπίες θα μου πει κάποιος πρωί πρωί. Ναι, αλλά τι πειράζει να τις θυμόμαστε, πού και πού, και να τις αναακυκλώνουμε. Μπορεί να μας φανούν κάποτε χρήσιμες.

 Ώστε δεν σκέφτεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να γκρεμίσει τον φράχτη του Έβρου, κι ας τον αναθεμάτιζε (ο ΣΥΡΙΖΑ) κάποτε. Μαζί κι αυτούς που τον εμπνεύστηκαν και τον έστησαν. Κεκτημένο κι αυτός. Το πρώτο ή το τελευταίο είναι θα πει κανείς, αλλά εδώ χάνονται άνθρωποι κάθε μέρα στα αιγαιοπελαγίτικα νερά. Τίνος διαόλου κεκτημένο είναι -ή προαπαιτούμενο-αυτό;

Σ’ ένα έγκλημα, εκτός από τους (φυσικούς ή ηθικούς) αυτουργούς, υπάρχουν και οι συνεργοί, διδάσκει η ποινική επιστήμη…

Πώς το είπε (στην πεθερά για να τ’ακούσει η νύφη) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καθηγητής κ. Παυλόπουλος; Η Ελλάδα καθορίζει “κυριάρχως (αχ αυτή η νοσταλγία για την καθαρεύουσα!)” τον τρόπο φύλαξης των συνόρων της.

Ουδεμία αμφιβολία ότι η κυριαρχία της είναι οφθαλμοφανής και αδιαπραγμάτευτη. Πάρτε για παράδειγμα την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ή τους πλειστηριασμούς πρώτης (για την τελευταία επιφυλάσσονται) κατοικίας.

14 δισ. ευρώ χρειάζονται οι τέσσερις συστημικές τράπεζες για την λεγόμενη ανακεφαλαίωσή τους. Βαρέλι δίχως πάτο, αλλά γι’ αυτές λεφτά υπάρχουν. Ή εν πάση περιπτώσει μπορούν να βρεθούν με σχετική ευκολία.

 Ενώ για άλλες ζωτικές ανάγκες… Αλλά τι συγκρίσεις πάω να κάνω ο βλάσφημος, ή λαϊκιστής, αν προτιμάτε, αποδέχομαι τη μομφή.