Η βόμβα στο Κορδελιό αλλάζει τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σερρών

Η βόμβα στο Κορδελιό αλλάζει τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σερρών

Την Κυριακή (12/2)  τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Σερρών θα διεξάγονται κανονικά. Απλά θα αλλάξει ο τερματισμός που αντί να είναι ο σταθμός Μακεδονία, θα είναι τα δικαστήρια στην περιοχή Βαρδαρίου

Όλα αυτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απενεργοποίησης

Εντωμεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης 24 ώρες πριν από τη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης της βόμβας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε στον προαύλιο χώρο πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή, από ομάδα στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Kλιμάκιο τοποθετεί σάκους με άμμο περιμετρικά του σκάμματος βάθους 5 μέτρων με τη βόμβα.

Εκκένωση της περιοχής

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει γύρω στις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής, και αφού θα έχει εκκενωθεί η περιοχή σε ακτίνα 1,9 χιλιομέτρων. Περισσότεροι από 72.000 Θεσσαλονικείς έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Νίκος Φανιός η ομάδα θα επιχειρήσει αρχικά να απομακρύνει τον πυροκροτητή και στη συνέχεια ολόκληρη η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη. Εκεί θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.

Δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη

Δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα, είπε ακόμη ο κ. Φανιός και διευκρίνισε πως η βόμβα είναι αεροπορίας και η μεταφορά της θα γίνει με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υπό την επίβλεψη της αστυνομίας. Το συγκεκριμένο Τάγμα έχει και στο παρελθόν συμμετάσχει σε πολλές επιχειρήσεις εξουδετέρωσης βλημάτων.