Η Βούλα Πατουλίδου με τον Απ. Τζιτζικώστα, αφού αρνήθηκε πρόταση του Γιάννη Ιωαννίδη!

Πατουλίδου-ΤζιτζικώσταςΗ χρυσή ολυμπιονίκης της Βαρκελόνης, το 1992, Βούλα Πατουλίδου, ανακοινώθηκε και επισήμως την Παρασκευή (11/4) το μεσημέρι ως υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, με την παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Η κ. Πατουλίδου παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους, στο προεκλογικό κέντρο της περιφερειακής παράταξης Τζιτζικώστα, ενώ νωρίτερα είχε σύσκεψη με τον κ. Τζιτζικώστα και το επιτελείο του, για να κάνουν όλοι μαζί την εμφάνισή τους ενώπιον των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

 «Καλωσορίζουμε στον αυτοδιοικητικό μας συνδυασμό και τον αγώνα μας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, τη Βούλα Πατουλίδου», είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιιτζικώστας παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα της για την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης στους δημοσιογράφους. 

Η επιλογή της Βούλας Πατουλίδου έγινε γιατί όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας, «η Βούλα είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζω καλά κι εκτιμώ βαθιά. Για όλα όσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα, τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας». Μάλιστα συμπλήρωσε πως «εκείνα που ξεχωρίζω στη Βούλα Πατουλίδου είναι τα στοιχεία του χαρακτήρα της, της προσωπικότητας της, στοιχεία κοινά, με αυτά που εμπνέουν τον αγώνα μας και το συνδυασμό μας. Έχει αποδείξει η Βούλα, ως άνθρωπος, ως γυναίκα, ως αθλήτρια, ότι με επιμονή, με υπομονή και σκληρή δουλειά κανένας στόχος δεν είναι ακατόρθωτος, όσο ψηλός κι αν είναι. Και όπως τότε, η Ελλάδα κατάφερε το ακατόρθωτο, έτσι κι εμείς τα επόμενα πέντε χρόνια θα αποδείξουμε ότι η Κεντρική Μακεδονία, μπορεί να τα καταφέρει. Ένα ακόμη στοιχείο της προσωπικότητας της διαδρομής της Βούλας Πατουλίδου που ξεχωρίζει και την καθιστά σημαντικό στοιχείο για την “Aλληλεγγύη” είναι η εθελοντική της δράση, η κοινωνική της προσφορά, μέσα και από την εργασία της στον Ερυθρό Σταυρό,  μέσα από την ανάδειξη και την προώθηση του εθελοντισμού, όπου πραγματικά κάνει σπουδαία δουλειά».

Η κ. Πατουλίδου αποκάλυψε ότι είχε πρόταση από τον Γιάννη Ιωαννίδη για να είναι αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης με το δικό του ψηφοδέλτιο, αλλά και ότι είχε προτάσεις να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η τελική επιλογή της όμως ήταν η υποψηφιότητα με τον κ. Τζιτζικώστα, ο οποίος σημείωσε πως η μεταξύ τους συμφωνία είχε επέλθει πριν από έξι μήνες. Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν γνωστό ότι έστηνε το ψηφοδέλτιό του και έκανε τις επαφές με τα στελέχη που θα ήταν υποψήφιοι αμέσως μετά τη ΔΕΘ.

Αυτό εξηγεί και τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα όταν ο Αντώνης Σαμαράς του ζήτησε να αποσυρθεί και να είναι υποψήφιος στο Δήμο Θεσσαλονίκης ότι «δεν μπορώ να πάρω το λόγο μου πίσω. Υπάρχουν άνθρωποι στους οποίους έδωσα το λόγο μου ότι θα είμαστε υποψήφιοι. Έχω δουλέψει την υποψηφιότητά μου εδώ και τόσο καιρό και μου ανατρέπουν όλο το σχεδιασμό. Δεν είμαι καραγκιόζης για να λέω και να ξελέω».

Ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως η « “Αλληλεγγύη” ακούει το μήνυμα της κοινωνίας. Ακούει τα μηνύματα των πολιτών σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Εμείς ψάχνουμε και βρίσκουμε ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους ικανούς. Αυτούς που αναδεικνύει η δουλειά τους και η προσφορά τους. Αυτούς που θέλουν να δώσουν κι όχι να πάρουν.» Δίνοντας το λόγο στη Χρυσή Ολυμπιονίκη ο Περιφερειάρχης επισήμανε: «Θέλουμε ανθρώπους χωρίς κομματικά λάβαρα, που υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανθρώπους, όπως η Βούλα Πατουλίδου, που παρά τις επιλογές που της δόθηκαν πρόσφατα, απέδειξε ότι την ενδιαφέρει να αγωνιστεί στην αυτοδιοίκηση, με την “Αλληλεγγύη”, για τον τόπο μας».

Η κ. Πατουλίδου είπε ότι επέλεξε να συμπορευτεί με τον κ. Τζιτζικώστα χάρη και στην «αντιστασιακή ευγένεια που επέδειξε».

«Πριν από έξι μήνες η πρώτη πρόταση ήταν από τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Τότε είπα ‘ναι, να δούμε’. Το κλικ της απόφασης έγινε όταν εμφανίστηκε η αντιστασιακή ευγένεια. Αυτή η λογική της επιβολής αποφάσεων από τις ηγεσίες, με είχε φέρει σε εντάσεις τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η κ. Πατουλίδου.

Η ίδια τόνισε ότι είναι αντίθετη στις στενά κομματικές γραμμές και ότι είναι εκ νέου υποψήφια στις εκλογές της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης (σ.σ. υποψήφια νομάρχης στο παρελθόν και εκλεγμένη νομαρχιακή σύμβουλος, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο νομαρχιακό συμβούλιο Θεσσαλονίκης), διότι πιστεύει πως «η αδιαφορία είναι προδοσία» και πως «δε θα μπορούσε ούτε να αδιαφορήσει, ούτε να απέχει».
Συμπληρώνοντας  η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Επέλεξα να συστρατευτώ με ένα νέο άνθρωπο, με μια καθαρά  αυτοδιοικητική πρόταση για την Περιφέρεια, η οποία δεν υπακούει σε κομματικές γραμμές. Δεν μπορεί να επαινείς για το έργο του έναν άνθρωπο και επειδή στη συνέχεια κομματικές ανάγκες το απαιτούν να σου λένε τελεία πήγαινε εκεί.  Στην Αυτοδιοίκηση  Πρέπει να εξυπηρετείς ανάγκες του τόπου και των πολιτών όχι τις στενά κομματικές γραμμές.». 

Ενθυμούμενη την υποψηφιότητά της για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης το 2006 με το ΠΑΣΟΚ είπε ότι «οι ίδιοι τότε είχαν ισοπεδώσει εκείνον το χώρο…».

Ο κ. Τζιτζικώστας απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως σχέση με τον Πάνο Καμμένο και δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην επιλογή του για την κ. Πατουλίδου.

 «Απολύτως καμία σχέση δεν έχει με αυτό που λέτε περί ΑΝΕΛ, όπως σας είπε και η ίδια η Βούλα πριν από 6 μήνες της έκανα την πρότασή μου, από τότε πέρασε καιρός και κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και σε καμία περίπτωση η επιλογή μου δεν έχει σχέση με κομματικό σχηματισμό. Αυτό που πρέπει να σας επαναλάβω είναι ότι η Αλληλεγγύη είναι ένας Αυτοδιοικητικός σχηματισμός πέρα και πάνω από κόμματα. Θέλουμε τη στήριξη όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και όσων πολιτικών σχηματισμών αναγνωρίζουν το έργο μας και πιστεύουν σε αυτά που έχουμε να πούμε και δώσουμε στους πολίτες.  Από εκεί και πέρα οι στηρίξεις  αυτές είναι χωρίς όρους και προϋποθέσεις χωρίς ανταλλάγματα και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σε αυτό θέλω να είμαι ξεκάθαρος”.

<

p>Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Βούλας Πατουλίδου στους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στο εκλογικό κέντρο της «Αλληλεγγύης», στην Παύλου Μελά 10, στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται πως το εκλογικό κέντρο λειτουργεί ως εκθετήριο προϊόντων και φωτογραφιών από την Κεντρική Μακεδονία.