Βουλευτές Σερρών: Ποιος βρήκε τη φωνή του, ποιος ακόμη την ψάχνει στις… επιτροπές, η πρωταθλήτρια των ερωτήσεων, και ο … αδιάφορος

βουλή-ελληνωνΣτον καιρό των αριθμών που ζούμε, ας δούμε και την δραστηριότητα, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε αριθμούς, των βουλευτών που εκλέγονται στο ν.Σερρών, ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του για το πόσο τόπο έχει πιάσει η ψήφος του. Τα στοιχεία του πίνακα είναι από  το περιοδικό Βουλή & Ευρωβουλή και αφορούν την περίοδο από την έναρξη εργασιών της τον Ιούλιο του 2012 έως τέλος Φεβρουαρίου 2013.

Κι επειδή κάποιοι μπορεί να θέσουν και θέμα … ποιότητας, να τους υπενθυμίσουμε, ότι και τα μέτρα που λαμβάνουν (κατ’ εντολή της τρόικας) η κυβέρνηση, ποσώς τους ενδιαφέρει η ποιότητα παρά μόνο η… ποσότητα (λεφτά).

 Εώς 28/2/2013

ΟΜΙΛΙΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

ΑΝΑΦΟΡΕΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

2

27

49

1

ΒΛΑΧΒΕΗΣ

1

35

46

6

ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ

0

47

88

4

ΚΟΛΛΙΑ

40

487

58

44

ΜΠΟΛΑΡΗΣ

2

9

39

3

ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

3

99

44

11

ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

19

67

34

4

 

Από τον πίνακα ανακαλύπτουμε ότι ένας βουλευτής (ο κ. Μ.Βλάχβεης) επιτέλους μετά από 8 ολόκληρους μήνες εδέησε να μιλήσει στην βουλή, κάτι που ουδόλως συμμερίζεται ο συνάδελφός του Θ.Λεονταρίδης (αν και ο παλιότερος εν ενεργεία τοπικός βουλευτής), ο οποίος ακόμη δεν έχει βγάλει τσιμουδιά, από το βήμα της βουλής.

Διαπιστώνουμε ότι η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είναι 1η στον πίνακα κατάταξης στις Ερωτήσεις τόσο σε επίπεδο νομού όσο και στο σύνολο των 300 της Βουλής! Επίσης σύμφωνα με το περιοδικό Βουλή & Ευρωβουλή είναι 9η στις ομιλίες και 13η στις αναφορές (στο σύνολο των Βουλευτών) Και αν κάποιοι μιλήσουν για «βιομηχανία ερωτήσεων», θα μπορούσε να τους ανταπαντήσει άλλος για την δομημένη και τεκμηριωμένη σύνταξη των ερωτήσεων, που δείχνει οτιδήποτε άλλο εκτός από  προχειροδουλειά.

Ο «αμίλητος» Θ. Λεονταρίδης είναι όμως 1ος σε επίπεδο νομού  (και  5ος στους 300) στη συμμετοχή συνεδριάσεων στις επιτροπές (οι οποίες σημειωτέων αμείβονται και με 105€ ανα συνεδρίαση). Κοιτώντας τον πίνακα με τις συμμετοχές στις επιτροπές μπορεί κανείς να διακρίνει κι ένα είδος «αρχαιότητας» καθώς οι «παλιοί» βουλευτές συμμετέχουν σε περισσότερες επιτροπές που σημαίνει και περισσότερο χρήμα.

Ο Μάρκος Μπόλαρης εμφανίζεται με την μικρότερη συμμετοχή στις εργασίες της Βουλής (αφού ακόμη και στις ερωτήσεις έχει μονοψήφιο αριθμό)