Βουλγαροι συνελήφθησαν στον Προμαχώνα με πλαστά χαρτονομίσματα των 100 και 200€

Θα "πλημμύριζαν" την αγορά με πλαστά ευρώ των 100 και 200
Θα “πλημμύριζαν” την αγορά με πλαστά ευρώ των 100 και 200

Συνελήφθησαν την Τρίτη (19.11.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας ηλικίας 37 και 34 ετών (άντρας και γυναίκα αντίστοιχα), για παραχάραξη και απόπειρα κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, στον Προμαχώνα Σερρών, οι προαναφερόμενοι αποπειράθηκαν να προβούν σε συναλλαγή στο κατάστημα πώλησης αφορολογήτων ειδών ενός 36χρονου παραδίδοντάς του τρία χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (100) Ευρώ τα οποία ήταν πλαστά, έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν από προστρέξαντες αστυνομικούς.
Τα ανωτέρω χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας (100) κατασχέθηκαν, ενώ σε αστυνομικό έλεγχο των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (14) χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των (100) ευρώ έκαστο και (11) χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των (200) ευρώ έκαστο τα οποία ήταν πλαστά.
Επίσης, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (8) χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας των (200) ευρώ έκαστο, η γνησιότητα των οποίων ερευνάται.
Τα κατασχεθέντα χαρτονομίσματα θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.