Βραβείο στο Μιχάλη Κοβανίδη από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το «Σόδες και Ασπιρίνες»

Βραβείο στο Μιχάλη Κοβανίδη από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το «Σόδες και Ασπιρίνες»

Η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στα πλαίσια του θεσμού του Πανελλήνιου Λογοτεχνικού διαγωνισμού  που διοργανώνει εδώ και 34 χρόνια, απένειμε στον Σερραίο Μιχάλη Κοβανίδη το 3ο βραβείο στην κατηγορία Θεατρικό για το έργο του «Σόδες και Ασπιρίνες».

Το βραβείο απένειμε στον Συγγραφέα & σκηνοθέτη Μιχάλη Κοβανίδη, ο συγγραφέας Δημήτρης Βαρβαρήγος (φωτό), στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ενωση Λογοτεχνών, την περασμένη Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

34ο ΠΕΛ_Διαγ_Θεατρικο_Κοβανίδης2_nΕτσι μετά την επιτυχία που είχε γνωρίσει πέρυσι το θεατρικό έργο ανεβαίνοντας σε σκηνές σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και είχε αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν, ήρθε και η Πανελλήνια καταξίωση, από τους πλέον «ειδικούς» τους… λογοτέχνες!

«Σόδες και Ασπιρίνες».

Πέντε πρόσωπα υπερασπίζονται τη λογική τους σε ένα περιβάλλον παραλογισμού… Το γέλιο γίνεται δάκρυ και οι ανατροπές είναι βασικό στοιχείο του έργου. Κείμενο σημερινό, κωμωδία που «διαβάζει» τις καταστάσεις από πολλές οπτικές… Μέσα από την περιπλάνηση της αφήγησης σε κωμικές και τραγικές πλευρές του σήμερα και του χθες, το έργο είναι βαθιά αισιόδοξο!…
Προσφέρει στο θεατή ερεθίσματα μακριά από αδιέξοδες και αυτοκαταστροφικές σκέψεις

https://youtu.be/kenMlLcqajk